Blir lite godare om man pressar ner någon vitlöksklyfta. -)Ingredienser för 2-4 personer3 st schalottenlökar6 st vitlöksklyftor2 msk smör5 dl vatten1 st grönsaksbuljong2,5 msk vetemjöl5 dl matlagningsgrädde1 knippe gräslökSalt, efter smakPeppar, efter smak140 g baconGör så härFinhacka schalottenlök och vitlök
Det ska vara många vitlöksklyftor i den här soppan och då menar jag m-å-n-g-a. Men bli inte avskräckta, syran i vitlöken kommer att försvinna till rätt stor del när du kokar soppan
Slå in vitlöken i folie och ringla lite olivolja på toppen innan foliet stängs. olivolja1 vitlök3 gul lök4 potatisar1 dl vittvin1 l vattenkycklingfond2 dl vispgrädde / matgräddesalt och pepparSkär av toppen på vitlöken. Sätt in vitlöken i ugnen på 200 grader i ca 30 minuter. 1 vitlök
Skala alla vitlöksklyftorna & skär i fina skivor. Ett tips om man vill ha lite starkare vitlökssmak så kan man trycka till varje klyfta så den knastrar lite innan man skär dom
Skala och skiva vitlöksklyftorna så tunt som möjligt. Stek vitlöken i olivolja i en kastrull. När vitlöken mjuknat, lägg i paprika och rör om ordentligt