Den kalla blev en laxpastrami med dillmajonnäs á la nyaste Masterchef Kira, och för att hålla oss varma i augustikvällen serverade vi en vitlökssoppa med timjan och knaperstekt bacon
Vitlökssoppa med tomatbröd och kryddig färskost Errazuriz, Chardonnay Sauvignon Blanc. Vitlökssoppa. Ingredienser till 3 dl 300 gram Philadelphiaost färsk timjan ca 5 soltorkade tomater i olja 1 citron 1 tsk salt Hacka timjan och strimla tomater. 300 gram Philadelphiaost färsk timjan ca. 1 tsk salt Hacka timjan och strimla tomater
¼ tsk timjan. ) ¼ tsk salvia (antar att de menar torkad, men någon kvist färsk går också utmärkt) ¼ tsk timjan (återigen torkad – annars ta en rejäl kvist färsk att koka med) ½ lagerblad (fast jag brukar ta ett helt lagerblad – de är så torra ändå hos oss) 4 persiljestjälkar (brukar jag utesluta…) 3 + 4 msk olivolja 3 äggulor Till servering
Den kalla blev en laxpastrami med dillmajonnäs á la nyaste Masterchef Kira, och för att hålla oss varma i augustikvällen serverade vi en vitlökssoppa med timjan och knaperstekt bacon