Vitlök och rotselleri som får koka en stund blir till en mild och god soppa. Tar man sedan lite len crème fraiche och toppar med kryddig timjan så är man helt hemma
Skala och hacka vitlökarna. Hetta upp en kastrull med olivolja och fräs vitlöken. Häll i vatten och buljongtärningarna, tillsätt de krossade tomaterna och paprikapulvret
Grön vitlökssoppa. Koka upp vin, buljong, lök och vitlök. Tillsätt ärter och grädde. Låt koka upp igen. Mixa soppan slät i en matberedare eller med en mixerstav
Vispa i creme fraichen och låt allt bli varmt. Ingredienser. 4,0 klyftaor vitlök1,0 msk smält Smör 80% fett2,0 st lök gul röd1,0 dl Crème fraiche 34% fett250,0 gram Broccoli fryst1,0 liter Kranvatten2,0 tärningar grönsaksbuljong pasta/pulver storhushåll1,0 msk crème fraiche 34% fett Gör så här
Blanda alla ingredienser i en kastrull, låt den sjuda tills soppan börjar bli lite tjock. Servera med hummerstuvning på rostat bröd eller en klick crème fraiche, det är jättegott att ha i soppan
De senaste dagarna har sett ungefär likadana ut, händer inte så mycket här hemma när man är sjuk. Jag hoppas verkligen jag blir bra snart för jag har massa att fixa med och i helgen får vi finbesök ända från Mexico