Vitlöksmusslor recept

Vitlöksmusslor med mangosalsa

Vitlöksmusslor med mangosalsa

Anette bjöd på middag i lördags. Till förförrätt fick jag testa några för mig nya musslor. De stektes i olja med vitlök, persilja, salt och peppar
Vitlöksmusslor

Vitlöksmusslor

Skrubba musslorna och koka dem ca 4–5 minuter under lock i buljongen. Kasta bort de musslorna som inte har öppnat sig
Varma chili- och vitlöksmusslor

Varma chili- och vitlöksmusslor

Här kommer en liten tapas som passa både som ensamt drinktillbehör, förrätt eller som en bufférätt. Ingredienser
Intervju med Johnnie Lippens

Intervju med Johnnie Lippens

Skaldjurstallrik med varma rökta räkor, vitlöksmusslor, grillad havskräfta och rökt chiliaioli samt lättrostad toast

Vitlöksmusslor

 Sätt ugnen på 225º.   Häll av spadet från musslorna. Skala vitlöken och dela den i klyftor. Skiva dem.  Fräs musslor och vitlök i smör i en stekpanna tills vätskan kokat in

Vitlöksmusslor i tagliatelle

 Koka tagliatelle.  Häll av musselvattnet. Skala och rosta vitlöksklyftorna i olivoljan. Vänd ner musslorna i vitlöksoljan och låt värmas någon minut

Gratinerade vitlöksmusslor

  Det är viktigt att bara använda levande musslor. Det kan man kontrollera genom att knacka försiktigt på de öppna musslorna eller peta lite försiktigt i muskeln

Gratinerade vitlöksmusslor

Skrubba musslorna under rinnande kallt vatten. Ta bort skägget och kasta bort alla musslor som är öppna

Vitlöksmusslor

1.  Skrubba musslorna och koka dem ca 4–5 minuter under lock i buljongen. Kasta bort de musslorna som inte har öppnat sig