Vitlöksgravad strömming recept

Vitlöksgravad strömming

Vitlöksgravad strömming

Drag skinnet av strömmingen och lägg dem i ett durkslag så att de rinner av. Varva strömming och sås i en burk
Vitlöksgravad strömming II

Vitlöksgravad strömming II

Lägg ner strömmingsfiléerna och rör om så att sås och fisk blandas ordentligt. Lägg upp strömmingen på ett serveringsfat och dekorera med löjrom och dill
Vitlöksgravad svamp "Cattelein"

Vitlöksgravad svamp "Cattelein"

 I december testade jag att använda saltad svamp istället för strömming.  I många år lagade jag  en vitlöksgravad stömming enligt ett recept från fiskrestaurangen cattelein i Stockholm
Vegetarisk skagenröra

Vegetarisk skagenröra

Jag har själv gjort två burkar champinioner och kommer att testa dem lite senare iår som ett komplement till riska men också som en vegetarisk variant av vitlöksgravadströmming och vanlig traditionell inlagd sill
Till sjöss med Mannerström

Till sjöss med Mannerström

Vitlöksgravadströmming. Gå inte förbi de obligatoriska klassikerna inlagd- och senapssill, de mjälla inlagda strömmingarna, hans vitlöksgravadeströmming med löjrom, den utsökta marinerade anjovisen ( se recept nedan) och innovationen ålrökt sill
Vitlöksgravad strömming I

Vitlöksgravad strömming I

Lägg ner strömmingsfiléerna. Varva strömmingsfiléerna med såsen i en skål som rätten kan serveras i direkt

Vitlöksgravad strömming med örter

Ta ut ryggben och dra bort skinnet på strömmingen. Blanda samman lagen och lägg i strömmingen. Rör om ett par gånger så strömmingen blir jämnt gravad

Vitlöksgravad strömming

Drag skinnet av strömmingen och lägg dem i ett durkslag så att de rinner av. Varva strömming och sås i en burk

Ört- och vitlöksgravad strömming

 Drag skinnet av strömmingen. Varva strömming och sås i en burk eller krus.   ½ kg strömmingsfilé .  Blanda vatten och ättiksprit i en skål

Dill och vitlöksgravad strömming

Rensa den orensade strömmingen och skölj den i kallt vatten. Skär dillstjälkarna grovt och lägg dem i lagen tillsammans med strömmingen
Till sjöss med Mannerström

Till sjöss med Mannerström

Vitlöksgravadströmming. Gå inte förbi de obligatoriska klassikerna inlagd- och senapssill, de mjälla inlagda strömmingarna, hans vitlöksgravadeströmming med löjrom, den utsökta marinerade anjovisen ( se recept nedan) och innovationen ålrökt sill

Vitlöksgravad strömming

Dra skinnet av strömmingen och lägg filéerna i ett durkslag så att de rinner av. Varva strömming och sås i en burk

Vitlöksgravad strömming I

Lägg ner strömmingsfiléerna.  Varva strömmingsfiléerna med såsen i en skål som rätten kan serveras i direkt