vitlöksgratinerademusslor. (Tina frysta musslor). vitlöksgratinerademusslor. Borsta el skrapa skalen rena på de färska musslorna och dra bort eventuellt 'skägg'
Om man ska äta skaldjur till middag tycker jag att musslor är ett bra alternativ. De här grönmusslorna har jag gratinerat med en blandning av vitlök, olivolja, salt och peppar och det blev jättegott
När jag handlade i helgen köpte jag med mig nät med färska blå musslor från fiskdisken. När jag tillagar musslor blir det alltid att jag antingen kokar dem i vin (ungefär så här) eller vitlöksgratinerar dem
Denna soppan var inte alls planerad, men jag är så svag för färska musslor, så jag kan inte gå förbi fiskdisken och se att de har färska musslor utan att köpa med mig ett nät
Vitlöksgratinerade havskräftor eller Crab´n´go – krabbklor med svenskt vitlökschilismör, allt färdiglagat i frysförpackningar klara för ugnen eller grillen
Lägg i musslorna i det kokande vattnet och låt koka några minuter. Sigrid, 2 år, åt bara det vitlöksgratinerade brödet medan Arvid, 4 år, åt allt utom ostronen med god aptit. Gratinerade musslor, 4 port2 nätpåsar färska blåmusslor100 g smör, rumsvarmt1 kruka basilika1 kruka persilja4 vitlöksklyftorsalt och svarpeppar efter smakströbrödSkölj och kolla musslorna noga, alla musslor som inte stänger sig då Du knackar lätt på dem, slänger Du. Gratinerade musslor, 4 port. 2 nätpåsar färska blåmusslor