Förrätten blev konstigt nog vitlöksgratinerade glommakräftor. Till varmrätt åt vi grillade oxfilésouvlaki med potatishalvor, grekisk sallad, bakad fetaost och tzatziki
4 portioner600 g oxfilé½ tsk saltSvarpepparRåstekt potatisbädd15-20 råskalade potatisar2 msk smör + 2 msk olivolja½ tsk salt1 msk klippt persiljaVitlökssmör100 g smör2-3 krossade vitlöksklyftor1 krm saltPutsa oxfilén ren från hinnor och senor. Sätt en stektermometer i mitten på oxfilén och lägg den på galler över ugnsform och stek köttet till önskad innertemperatur, ca 60-65, ev längre, 70 grader för mediumstekt kött. 600 g oxfilé
Vitlöksgratinerad oxfile med rotfruktsgratäng samt rödvinsås Efterrätt. Till nyår så blev det så att vi tillslut bestämde oss för att vara hemma hos mig och Peter, det vi hade som vi också tillslut bestämde oss för var den här trerätters menyn