Vitlöksgratinerad oxfilé recept

Vitlöksgratinerad oxfilé – Coeur de filet provencale

Vitlöksgratinerad oxfilé – Coeur de filet provencale

Ingredienser 1 portion 2 portioner 3 portioner 4 portioner 5 portioner 6 portioner 7 portioner 8 portioner 9 portioner 10 portioner 11 portioner 12 portioner 13 portioner 14 portioner 15 portioner 16 portioner 17 portioner 18 portioner 19 portioner 20 portioner 700 gram oxfilé , mittbiten 1 kg potatis(ar) , tunt skivade 0 odefinierad rapsolja , till stekning 0 odefinierad smör 0 odefinierad salt 0 odefinierad peppar Vitlökssmör 75 gram smör 3 st vitlöksklyftor , pressad eller riven 2 msk persilja 10 droppe(ar) worcestershiresås Köp receptet
Nyårs menyn

Nyårs menyn

Vitlöksgratinerade sniglar. Helstekt oxfilé med italiensk potatiskaka, gräddstuvad savoykål och kantarellfyllt smördegshjärtaEfterrätt
Nyårsmenyn 2018

Nyårsmenyn 2018

Vitlöksgratinerad hummer med brynt smör och citron. Oxfilé med potatiskaka, rödvinssky, belvederebroccoli och haricot verts
Restaurang Möllan

Restaurang Möllan

Vi var några som åt vitlöksgratinerade sniglar till förrätt -SÅ HIMLA GOTT. Daniel & några åt Möllans klassiker, oxfilé med vitlökssmör & rödvinsås

NYÅRSMIDDAG 2017 - BILLIGARE CHARTER

Förrätten blev konstigt nog vitlöksgratinerade glommakräftor. Till varmrätt åt vi grillade oxfilésouvlaki med potatishalvor, grekisk sallad, bakad fetaost och tzatziki
Nyårssupé

Nyårssupé

Vitlöksgratinerade jätteräkor - Gambas. Ingvar fixade förrätten, Anders fixade Oxfilén. Vitlöksgratinerade Gambas
Lördagskväll på Möllan

Lördagskväll på Möllan

Vi åt Möllans klassiker till förrätt, vitlöksgratinerade sniglar. Ännu en klassiker, mör oxfilé med vitlökssmör, rödvinsås & grönsaker -ACK SÅ GOTT

Coeur de filet provencale - Vitlöksgratinerad oxfilé

4 portioner600 g oxfilé½ tsk saltSvarpepparRåstekt potatisbädd15-20 råskalade potatisar2 msk smör + 2 msk olivolja½ tsk salt1 msk klippt persiljaVitlökssmör100 g smör2-3 krossade vitlöksklyftor1 krm saltPutsa oxfilén ren från hinnor och senor. Sätt en stektermometer i mitten på oxfilén och lägg den på galler över ugnsform och stek köttet till önskad innertemperatur, ca 60-65, ev längre, 70 grader för mediumstekt kött. 600 g oxfilé

Nyårsdessert – Semifreddo

Vitlöksgratinerad oxfile med rotfruktsgratäng samt rödvinsås Efterrätt. Till nyår så blev det så att vi tillslut bestämde oss för att vara hemma hos mig och Peter, det vi hade som vi också tillslut bestämde oss för var den här trerätters menyn