Här kommer hemligheten hur du får till woken så att den smakar sådär direkt hämtad från thaistället. Har gjort den här woken flera gånger nu till mig och barnen och vi älskar den allihopa
Här ser ni vad som hamnade i min wok men här funkar det med alla grönsaker utom tomater tycker jag. Den där fänkålen kom med bara för att den låg i svalen och såg lite småtrött ut, brukar bara ha fänkål till fisk men den funkade fint i woken
Jag la ut på instagram att vi wokat i lördags. Jag hade inte tänkt lägga ut något recept på bloggen eftersom svärmor, svärfar och jag bara höftade när vi tillagade woken
Man kan även ha frysta wokgrönsaker i som man också steker upp, men jag har problem att hitta en blandning som inte innehåller baljväxter eller vattenkastanjer
Idag tänkte jag skriva litegrann om thaiwok. Jag gjorde en wok som ni ser på bilderna för ett tag sedan och grejen med att göra thaiwok är att den ska göras enkelt och snabbt
Jag hade förberett en wok hemma, som bara var att snabbwoka på muurikkan över elden vid stugan. Woken vart uppskattad av alla, men speciellt av Love som åt tre portioner
vitlökssås eller creme fracihe med sweet chili i eller sriracha. Vill man att middagen ska räcka till fler personer, dryga ut med att servera woken i pitabröd
vitlöksklyftor. Bryn köttet i oljan i en wok eller stor stekpanna. 4 person(er) Ingredienser 400 g griskött, tunnstrimlat t ex färsk skinka, karré eller bog 4 vitlöksklyftor 2 purjolökar 3 paprikor, i olika färger 1 msk olivolja 1 tsk salt 1 krm svartpeppar 1 tsk rosmarin 2 msk balsamvinäger 100 g rucolasallad Till servering
Hetta upp wokpannan och när smöret doftar "kola" är det dags att bryna den strimlade biffen snabbt, när biffen har brynts någon minuter lägger du på den gula löken utan att du rört köttet, sänk värmen och efter ytterligare en minut så kan du nu röra om och blanda köttet med löken