Vitlök recept

22 Spara
Marinerad vitlök

Marinerad vitlök

Dela vitlöken i klyftor. Slå av vattnet och spola av vitlöksklyftorna i kallt vatten, skala dem. Koka upp vatten i en kastrull och låt vitlöksklyftorna koka cirka 1 minut. Efter tre dygn hälls vitlöken och vinägern i en kastrull, får koka upp och koka cika 1 minut. 2-3 vitlökar. 1½ tsk torkad timjan. 1½ tsk torkad basilika
3 Spara
Vitlöks scampi med Focaccia LCHF

Vitlöks scampi med Focaccia LCHF

2-3 kinesiska vitlökar. Värm på detta ej för hett då bränns vitlöken vi hade ca 400 gr kokt scampi denna gången och den skall ju bara värmas på om du har då rå scampi vilket nästan är godare då dessa får mer smak så får man ju köra dessa längre tills de blir klara men ej för länge då kan de bli sega tyvärr
14 Spara
Pak Choi Wok

Pak Choi Wok

Dela pak choi i fyra delar på längden. Fräs pak choi hastigt på hög värme och lägg upp på ett fat. Blanda och lägg upp på fat eller i portionsskålar tillsammans med pak choi
15 Spara
Vegetarisk ramen – nudelsoppa med miso, shiitake, lime, koriander, vitkål, morot, kikkomansoja, vitlök

Vegetarisk ramen – nudelsoppa med miso, shiitake, lime, koriander, vitkål, morot, kikkomansoja, vitlök

Hacka lök, morot, vitlök och vitkål grovt. Gul lök - 2Vitlök - 6 stora klyftorMorot - 2 Vitkål - 100-200 gramTorkad shiitakesvamp - 6 Brun miso - 1 mskKikkomansoja - 1/2 dlKorianderstjälkar - 1 näveLimeskal - Skal från 1 limeKorianderfrön - 2 mskVatten - 5 literI soppan mot slutetNudlar, morot - DekorationVårlök, rostade sesamfrön, rå tofu, korianderblad, chili, böngroddar - Instruktioner
1 Spara
Nyår på grillen

Nyår på grillen

Grodlår på Grillen. Helgrillad vitlök. Lammracks med örter och vitlök. Det vankas nytt år. Många har som tradition att grilla på nyår, och som tidigare sagt så är detta sista dagen på årets grillsäsong
1 Spara
Kålrot

Kålrot

Finhacka vitlök, ingefära och spansk peppar. Så här får ni två kålrot och laxvarianter. Finhacka vitlöken och lägg allt i en skål
1 Spara
Sky till porchetta

Sky till porchetta

Fräs vitlöken i olivoljan utan att den tar färg, fräs även med sardellcréme och kaprisen. Häll i skyn och vattnet så att det inte blir för kraftig smak
Sökförslag och sidor