Eftersom jag är väldigt förtjust i smakerna parmesan, vitlök och persilja ihop så var det även de som fick spela huvudrollen tillsammans med en skvätt citron, salt och peppar
Hacka vårlöken och en av vitlökarna. Den här risotton gick snabbare att laga än jag trodde och blev sådär underbart krämig och len, till och med utan en massa smör som man ser i de flesta recept
För nån vecka sedan hittade jag en spännande nyhet på Konsum - svart vitlök. Alldeles kolsvart, lätt klibbig, och liksom segmjuk i konsistensen är den hur god som helst att äta rakt upp och ner, men som ett tips på förpackningen så stod det även risotto, så det fick bli en sådan idag
Stek vitlök och purjolök i en stekpanna, tillsätt resten av grönsakerna. Det är supergott att ha som topping på sallader, i grytor, i kex eller i den här "risotton"
Fisken som fick samsas med risotton på tallriken var torsk som vi helt enkelt la i en ugnsfast form, strödde på lite hackad purjolök, ripplade över lite vitlöksrapsolja och kryddade med citronpeppar och salt
Hacka löken, pressa vitlöken och fräs i smöret. Risotto är en av mina ‘all-time-favourites’. Älskar risotto – och så glad att det går att göra på LCHF-vis
Ringla även lite vitlöksolja över risotton vid serveringen. Jag fick även i dag användning av en av Gunnarshögs smaksatta rapsoljor, vitlöksoljan för att vara mer exakt
Skala och finhacka löken och vitlöken. Risotton ska nu vara ganska lös och krämig i konsistensen. Fräs lök och vitlök i olivoljan i en tjockbottnad kastrull utan att det får färg
Finhacka lök och vitlök. Men med det sagt så finns det ju några rätter från norr som måste testas och en av dem är risotto alla milanese, med andra ord saffransrisotto
Skala och finhacka lök och vitlök. Risotton serveras i djupa tallrikar. Lägg i hackad lök, vitlök och rivet ci-tronskal och låt fräsa i ca 1 minut. 1 st vitlöksklyfta