Riv skalet från en citron, hacka vitlökarna tillsammans med den färska rosmarinen. Mmmm, jag älskar lamm och undrar varje gång jag äter det varför jag inte äter det oftare
Vill man ha mer vitlökssmak än den som finns i vinägern pressa efter tycke och smak. Pressad vitlök. I en väl rengjord glasflaska som innehållit någon av Druvans olika vinäger ,hälles alla ingredienserna och omskakas kraftigt
Kall sås med parmesan, vitlök, citronoch basilika är en variant av en av våra favoritsåser inom kategorin kalla såser, nämligen fetaostsås med citronoch basilika (se här)
Med den perfekta kombinationen av bland annat vitlök, chili och ingefära så smakar dessa kycklingklubbor precis som när du går till en indiskt restaurang, och det bästa av allt, de är superenkla att göra
Knäck klorna och ta ur köttet. Skär köttet i bitar och lägg tillbaka i skalen. Täck humrarna med örtsmöret och gratinera i övre delen av ugnen ca 10 min. 4 st vitlöksklyftor. rivet skal och saft av 1 st citron
Utöver peppar och salt lät jag de olika styckdelarna vila med rosmarin, citron, vitlökoch olivolja. Mest för syns skull serverades även klyftpotatis med vitlökoch rosmarin
Satsade på en rubbing av citron, vitlökoch rosmarin, som syns på bilden är det en liten "grön" rubbing på ytan av köttet vilket fungerar som smakbärare
Riv vitlökenoch blanda den med mandelmassan. Mixa tillsammans med olivolja, citronjuiceoch persilja. Smaka av med salt, peppar och kanske lite mer vinäger