Börja med att finhacka eller pressa vitlöken och stek den i oljan försiktigt. Har gjort något liknande med kycklingfärs (efter min bloggkollega Pias recept här) för längesedan men testade den här gången med att ”hetta upp” nötfärs istället
Jag exprimenterade iallafall fram biffar med citron,vitlök och kryddor i, blev jättegott. Citron/vitlök/kryddbiffar med potatis"sallad" (4 personer). 500 g nötfärs. 2 pressade vitlöksklyftor. 500 g nötfärs. 2 pressade vitlöksklyftor
Skala och finhacka lök och vitlök. 2 st klyftor Vitlök Vanlig. 1. Sätt ugnen på 200 grader. 2. Pastastubbar. Lägg lasagneplattorna i blöt så blir det lättare att rulla dem
Blanda färs, salt, peppar och vitlök. Krydda eventuellt med mera salt, peppar och vitlök. Lägg i vitlöksklyftorna och häll cirka 1,5 dl av vattnet i pannan. 5 st vitlöksklyftor. 1 st vitlöksklyfta. 700 g nötfärs
vitlökspulver. Vispa tills moset känns fluffigt och krydda med salt, peppar, persilja och vitlök. 1 kg nötfärs. 3-4 vitlöksklyftor, rivna. 1 kg nötfärs. 3-4 vitlöksklyftor, rivna
Skala och hacka lök och vitlök. 3 vitlöksklyftor. 500 g nötfärs. Fräs baconet i en klick smör, tillsätt champinjonern, lök och vitlök och låt fräsa med ca 5 minuter. bacon, champinjoner, kycklinglever, nötfärs, paté 150 g rökt sidfläsk (vi tog bacon). 3 vitlöksklyftor smör. 500 g nötfärs
Idag har jag äntligen gjort något jag funderat på länge , egen kebab på nötfärs. Det blev helt ok men nästa gång ska jag nog göra på blandfärs för det blev en aningen torrt på bara nötfärs
Färsen anses ju lite finare än nötfärsen och gör den både saftig o god och så är den mager ca 10%Biffar blir otroligt goda att göra av färsen. 500 g kalvfärs1 finhackad gullök1 ägg1 pressad vitlöksklyfta1 kruka finhackad bladpersilja1 1/2 dl allrum double cheese( präst och greve)Salt o svartpeppar1 dl gräddmjölkGör så här. 1 pressad vitlöksklyfta