Skala och finhacka vitlöken. Skala kålroten och skär den i mindre bitar. Tillsätt salvian och vitlöken och fräs vidare tills kycklingen är genomtillagad
Skala (obs att jag angivit redan skalad vikt) och tärna pumpa och rotsaker, skala och klyv vitlöken. Morötter finns alltid hemma, men i grönsakslådan gömde sig även en bit pumpa och en halv kålrot, och i kylen fanns en bit kvar av pecorinon som jag använde tidigare
Skala och finhacka lök och vitlök. Skala och skär kålrabbi och kålrot i små tärningar, ca ½ x ½ cm. 2 schalottenlökar1 vitlöksklyfta1 msk + 2 msk smör1dl champagne eller torrt vitt vin½ dl champagnevinäger eller vitvinsvinäger2½ dl vatten1 dl vispgrädde1 dl mjölk3 msk konc kycklingfond3 msk finhackad dill. 1/4 kålrot, 175 g. 1 vitlöksklyfta
Idag testade jag friterad kålrot igen. 1 klyfta vitlök. 1 klyfta vitlök. Gokväll kamrater,. Jag har gjort pommes tidigare, men tyvärr så är det ju så att utan stärkelse så blir det inte frasigt, och lite trist är det ju med sladdriga pomme frites
Till det bjöds gräddkokta, vitlöks- och timjankryddade rotsaker. Skala och flisa vitlöken. Hetta upp olja/smör, och fräs vitlök och rotsaker några minuter under omrörning