Hacka löken och vitlöken och riv ingefäran. Tillsätt gurkmeja och chili och fräs en någon minut till. The post Sötpotatissoppa med kokos och gurkmeja appeared first on ceciliafolkesson
Med den perfekta kombinationen av bland annat vitlök, chili och ingefära så smakar dessa kycklingklubbor precis som när du går till en indiskt restaurang, och det bästa av allt, de är superenkla att göra
Både morötter, chili, vitlök, ingefära och gurkmeja är starkt inflammationsdämpande, och passar därför extra bra när man behöver lite extra näringsmässig ompyssling efter sjukdom eller olika ingrepp
Gurkmeja. Fräs pressad vitlök och färskriven ingefära i en klick smör. Häll i kokosgrädde och creme fraiche och blanda runt samt gurkmeja för att få en trevligare färg
Vi lagar oftast bara vanligt ris (basmati) och enda kryddorna är lite lök, gurkmeja och salt. Nu vill jag prova på nya kryddor och först ut blir det här riset med smak av ingefära och vitlök
Vänd kycklingbitarna i lite olivolja och finhackad vitlök. Pudra över gurkmejan. 2 palsternackor2 stjälkar selleri1 gul lök7,5 dl vatten1 grönsaksbuljongtärning2 kycklingbuljongtärningar1 msk olivolja2 msk lättcreme fraiche1 tsk gurkmeja (jag har dessvärre ingen färsk)vitpeppar3 kycklingfiléer1 vitlöksklyftasalt + svartpepparhackad gräslökBörja med att finhacka löken och sellerin. 1 vitlöksklyftasalt + svartpepparhackad gräslök
Finhacka sharlottenlöken och riv vitlök och ingefära. Gul curry består ju till större delen av gurkmeja, det är därifrån den får sin färg, men jag tillsätter ändå extra gurkmeja i min curry - för det är så gott