Blanda smör äggula, ströbröd, lök, vitlök, och persilja, smaksatt med salt och peppar. Lätt och smidig gratinerad fiskfilé (se "Gör så här" nedan, endast tre rader), som är perfekt till fest och även till vardags
1 vitlöksklyfta. Antal portioner 1 port 2 port 4 port 6 port 8 port Välj 2 kokta humrar 100 g Arla® Svenskt Smör, rumstempererat 1 vitlöksklyfta rivet skal och saft av 1 citron 2 msk ströbröd, gärna japanskt panko 2 krm salt 1 krm peppar
Blanda olivolja, pressad vitlök och finhackad persilja i en skål. Gratinerade musslor passar utmärkt som drinktilltugg, förrätt eller som en huvudrätt om man serverar dem på klassiskt vis med pommes
Tillsammans med vitlöksbröd och ett glas cider blev det en så trevlig och god kväll. Kryddsmöret kan du egentligen smaksätta med vad du vill, jag valde vitlök och lime tillsammans med lite andra goda kryddor
Krama ur vätskan och blanda med smulat bröd, hackad mandel, riven vitlök och hackad persilja. Denna söndagskvällsmat bestod av en ca 15 cm lång squash med fyllning av hackad mandel, brödsmulor, persilja och vitlök. 1 SquaschEn näve hackad mandel2 stora vitlöksklyftorEn näve hackad persiljaOst att strö överEn näve smulat, torrt brödDela squashen och gröp ur den. 2 stora vitlöksklyftor
Hacka persilja och vitlök och blanda med smöret, smaka av med peppar och salt. 1 vitlöksklyfta. 1- 2 vitlöksklyftor. 1 vitlöksklyfta 1 msk olivolja. 1- 2 vitlöksklyftor svartpeppar
Rör smöret och rör ner hackad basilika och vitlök, smaka av med salt och peppar. ) Hummer, gratinerad sådan, som avnjöts här i köket på lillejulafton då vi upptog en gammal tradition att äta djur från havet och låta dom få sällskap av bubbor