Det här är en rätt som vi gör lite ibland som vi hittade i en kokbok full med vitlöksrecept. Tillsätt hälften av gorgonzolan tillsammans med grädden och rör om på låg värme tills osten smält
pressa över vitlöken. Lägg i gorgonzolan i tunna skivor och låt den smälta. Fläskfilé med gorgonzola400 g fläskfilé kryddad med salt och peppar5 dl vispgrädde8 st medelstora champinjoner1 röd paprikaca 200 g gorgonzola2 msk kalvfond0,5 dl mango chutney2 msk dijonsenap2 vitlöksklyftorsalt och pepparhackad persiljamaizena redning2 dl smakrik riven ostGör så här. ca 200 g gorgonzola. 2 vitlöksklyftorsalt
Finhacka lök och vitlök och låt det fräsa lite lätt tillsammans med köttet och baconet. Den fantastiska gorgonzolasmakande såsen i kombination med älgköttet var ljuvlig
Skala och finhacka löken och vitlöken. Kvällens middag blev fläskfilé med champinjoner och gorgonzola. Lägg i löken, vitlöken och champinjonerna och fräs lite till
Tillsätt vinet, buljongtärningen och vitlöken och sjud några minuter. Veckans lördagsmiddag fick bli just en pastasås och denna gjorde jag på räkor och gorgonzolaost
Hacka löken och riv vitlöken, stek i smör. 5 st vitlöksklyfta , pressad 8 dl vatten 2 st tärningar svampbuljong3 dl vispgrädde 2 krm salt 1 krm svartpeppar50 gorgonzolaost (jag tog Magor- gorgonzola varvad med mascarpone)0. 5 st vitlöksklyfta . 50 gorgonzolaost
Häll såsen över kycklingen och skiva i vitlöken, osten och låt det puttra i ca 45-50 minuter tills kycklingen är klar. 200 g Gorgonzola. 2 vitlöksklyftor