Vitkålssallad mejram recept

Kryddig blodpudding

Kryddig blodpudding

Servera blodpudding, äpple och fläsk med vitkålssallad och svartvinbärschutney (se recept nedan). Vitkålssallad
Gräsligt på bild, men ljuvligt gott!

Gräsligt på bild, men ljuvligt gott!

Servera det med vitkålssallad och svartvinbärschutney. Melkers Kryddiga Blodpudding400 gr blodpudding, skuren i stora bitar100 gr rökt sidfläsk, tärnat1 msk smör1 gul lök, i bitar2 syrliga svenska, äpplen i bitarKryddblandning1 tsk färsk mejram1 krm malen kanel1 krm malen kryddpeppar1 krm malen ingefärasalt och pepparBlanda kryddblandningen. Vitkålssallad1/4 hyvlat vitkålshuvud1 dl filmjölk1 msk äppelcidervinägersalt och svartpepparBara att bland ihop. 1 tsk färsk mejram

Vitkålssallad med röd paprika

2 kryddmått mejram. Dressingen blandas med strimlad paprika och vitkål. Låt detta dra i ett par timmar. Vid servering toppa med lite kallpressad olivolja

Vitkålssallad med vitlök

1 tsk mejram. Skär vitkålen i tunna strimlor. Blanda olja, vatten, vinäger, dijonsenap, yoghurt och citronsaft i en mixer

Pizza med vitkålssallad

Servera tillsammans med vitkålssallad. 1 örtkryddor, t ex oregano, basilika, dragon, mejram. Bred tomatpurén på pizzadegen

Fullkornsbiffar

Stek dem vackert bruna på svag värme och servera med rödbetor eller rårörda lingon och en god vitkålssallad

Fläskfärsbullar

vitkålssallad. Färsen kan kryddas på olika vis, t ex med vitlök, paprika, curry, basilika, timjan och mejram