Måndag Chili sin carne, vitkålssallad och focaccia. När formen sattes fram på bordet tillsammans med ett rustikt hembakat bröd och en äppelsallad hade jag gärna sett att maträtten serverats så som det ursprungligen var tänkt
Det är vitkålssallad eller rårivna morötter eller möjligen en kombination av dem båda. Jag försöker ständigt hitta på nya sätt att pigga upp salladerna så här års och med en fin närproducerad ekologisk rödkål lyckades jag hitta en kombination av råvaror som blev så pass god att jag måste dela med mig av
En klassisk vitkålssallad. Är precis hemkommen från en kväll med läsecirkeln. När jag går därifrån är jag alltid fullproppad med boktitlar som jag bara måste läsa
Toppa medrussin. med skärskiva i matberedare, eller för hand med vass kniv eller osthyvel. Tag sedan fram den mängd som behövs, lägg i en skål och blanda "dagens sallad" med olika variationer
Vitkålssalladmed blodpudding är bara sååå gott. Blodkorven är mer känd här nere i söder och det är egentligen inte så stor skillnad förutom att ”halvmånen” är en smet som hälls i form och kokas i vattenbad och korven är lite tjockare i konsistens och fylls i fjälster, ibland även medrussin och sedan kokas
Färsen blandas med vitlök, oregano, rosmarin och parmesan, sen trillar vi småsmå bollar som steks lite grann innan de får drunkna i en tomatsås, till det blir det stapelvaran vitkålssallad