Vitkålssallad med russin recept

Kycklingfilé med vitkålssallad

Blanda vitkål, morötter, äpple och russin. Vitkålssallad. Bryn köttet på båda sidor i en stekpanna med olja
Kycklingfilé med vitkålssallad

Kycklingfilé med vitkålssallad

Blanda vitkål, morötter, äpple och russin. Vitkålssallad. Bryn köttet på båda sidor i en stekpanna med olja
Invigning av julklapp

Invigning av julklapp

Måndag Chili sin carne, vitkålssallad och focaccia. När formen sattes fram på bordet tillsammans med ett rustikt hembakat bröd och en äppelsallad hade jag gärna sett att maträtten serverats så som det ursprungligen var tänkt
Vitkålssallad

Vitkålssallad

Tillsätt gräslöken och russinen. 1 msk russin. Riv morötterna och kålen fint i en skål. Häll över balsamvinäger och blanda salladen väl
Vintersallad

Vintersallad

Det är vitkålssallad eller rårivna morötter eller möjligen en kombination av dem båda. Jag försöker ständigt hitta på nya sätt att pigga upp salladerna så här års och med en fin närproducerad ekologisk rödkål lyckades jag hitta en kombination av råvaror som blev så pass god att jag måste dela med mig av

Från det ena intresset till det andra

En klassisk vitkålssallad. Är precis hemkommen från en kväll med läsecirkeln. När jag går därifrån är jag alltid fullproppad med boktitlar som jag bara måste läsa

Vitkålssallad med morot och äpple

Blanda i äpplet i tärningar och tillsätt russin, oregano och vinegrätt. 1 dl russin. Finstrimla vitkålen, grovriv morötterna och finskiva rödlöken

Mustig vitkålssallad

Blanda ihop allt med vitkålen. Blanda ihop kokos, russin och yoghurt. 2 dl russin. Strimla vitkålen fint. Tärna bananerna

Vitkålssallad med variation

Toppa medrussin. med skärskiva i matberedare, eller för hand med vass kniv eller osthyvel. Tag sedan fram den mängd som behövs, lägg i en skål och blanda "dagens sallad" med olika variationer

Dill- och räkomelett

Servera omeletten med lite finskuren dill, vitkålssallad och avokadoröra. Krydda med ½ krm salt och ½ krm peppar

Fortfarande kamera befriad

Färsen blandas med vitlök, oregano, rosmarin och parmesan, sen trillar vi småsmå bollar som steks lite grann innan de får drunkna i en tomatsås, till det blir det stapelvaran vitkålssallad