Blanda majonnäs och creme fraiche och rör ned det i kålen. Smaka av med salt och peppar. 800 g vitkål, 140 g bacon, 2 gul lök, 2 msk olja, 1 dl köttbuljong av tärning, ½ dl vitvins- eller äppelcidervinäger, 1-2 msk worcestersås, 1 dl Hellmans majonnäs, 1 dl creme fraiche, salt, peppar, ev gräslök eller purjolök
Krispighet från vitkålen, hetta från sambal olek och diljonsenap, sötma från äpple och krämighet från Turkisk yoghurt och majonnäs och så pricken över i
1 medelstort vitkålshuvud. 8 msk lätt majonnäs. Skär vitkålen i strimlor. Blanda ihop de övriga ingredienserna till en sås, häll sedan i vitkålen och rör om
Börja med att antingen göra egen majonnäs eller så använder du färdiggjord. Men det som jag vill dela med mig till er från helgens mat är nämligen den mjölkfria vitkålssalladen jag gjorde, eller Coleslaw
Servera med en vitkålssallad. Jag äter inte så ofta bacon och andra processade charkprodukter, men då och då smakar det riktigt gott med en korv med hög kötthalt, gärna lokalproducerad
Coleslaw är en god krämig vitkålssalladmed morot och majonnäs. – Blanda mjölet med peppar […]. Goda nyttiga grönkålschips som är riktigt fullproppade med antioxidanter ocg vitaminer