Blanda majonnäs och cremefraiche och rör ned det i kålen. Smaka av med salt och peppar. 800 g vitkål, 140 g bacon, 2 gul lök, 2 msk olja, 1 dl köttbuljong av tärning, ½ dl vitvins- eller äppelcidervinäger, 1-2 msk worcestersås, 1 dl Hellmans majonnäs, 1 dl cremefraiche, salt, peppar, ev gräslök eller purjolök. 1 dl cremefraiche
Förväll kålen några minuter och häll över den i en sil och spola med kallt vatten. Stöt kryddorna i en mortel och rör ihop med resten av ingredienserna så det blir en jämn blandning
Wow säger jag bara, mycket godare än den med gräddfil/cremé fraiche. Men det som jag vill dela med mig till er från helgens mat är nämligen den mjölkfria vitkålssalladen jag gjorde, eller Coleslaw
vitkålssallad. vitkålssallad. 1 dl créme fraiche. låt sjuda i ca 5 min, i med biffarna och servera med. 1 dl créme fraiche. låt sjuda i ca 5 min, i med biffarna och servera med
Medan kycklingen stod i ugnen och blev klar så kokade jag ris, gjorde vitkålssallad och dukade. Jag åt vitkålssallad till kycklingen medan de övriga åt ris
vitkålssallad >>. Kassler med ananas och champinjoner blev det till middag idag. Och i spisen har jag ju ugnen, eller ugnarna för det är en spis med dubbelugn (Bild HÄR >>) De allra flesta byter troligtvis ut spisen när den går sönder men jag har varit så nöjd med den här så det fick bli en lagning istället
jasminris och vitkålssallad (pizzasallad) >>. Blanda skinka, cremefraiche, fond, persilja. Enkel kyckling i krämig skinksås - Lättlagat och supergott med få ingredienser
Servera med en vitkålssallad. Vispa ihop äggen med crème fraiche och ost. Vi är många nu som gått över till en glutenfri livsstil med lite kolhydrater och mer av naturliga fetter