Blanda crème fraiche, majonnäs, senap samt kryddor och rör om i strimlet. 1 dl crème fraiche. Strimla vitkålen med en mandolin eller en osthyvel och riv morötterna grovt
Blanda majonnäs och creme fraiche och rör ned det i kålen. 800 g vitkål, 140 g bacon, 2 gul lök, 2 msk olja, 1 dl köttbuljong av tärning, ½ dl vitvins- eller äppelcidervinäger, 1-2 msk worcestersås, 1 dl Hellmans majonnäs, 1 dl creme fraiche, salt, peppar, ev gräslök eller purjolök. 1 dl creme fraiche
1 dl créme fraiche. Strimla vitkålen fint, gärna med osthyvel Blir ca 500 g. Förväll kålen några minuter och häll över den i en sil och spola med kallt vatten
Rör ner aioli och crème fraiche. Lägg vitkålssalladen i en burk. Rör ner aioli och crème fraiche. Vitkålssallad med varmrökt sidfläsk och ost 2 port. 1 dl crème fraiche. Vitkålssallad med varmrökt sidfläsk och ost 2 port
Wow säger jag bara, mycket godare än den med gräddfil/cremé fraiche. Men det som jag vill dela med mig till er från helgens mat är nämligen den mjölkfria vitkålssalladen jag gjorde, eller Coleslaw
Medan kycklingen stod i ugnen och blev klar så kokade jag ris, gjorde vitkålssallad och dukade. Jag åt vitkålssallad till kycklingen medan de övriga åt ris