4 dl vitkål1 morot1 gul lök1 röd chili1/2 broccolibukett (köp en hel färsk)1 citronJordnötterOlivoljaSalt1 knippe persiljaFinstrimla vitkålen, morötterna, chilin och lökenBlanda i en stor skålRiv skalet från citronen och häll iDela broccolin i lagom bitar och häll iPressa över citronsaftenRingla över olivoljaStrö över persiljan och jordnötternaKLART
Jag åt köttgrytan till vitkålssallad och broccoli medan övriga familjen även åt pasta. I dag har vi höststädat lite i trädgården, vi har ställt undan alla parasollen för nu räknar jag med att vi inte behöver skydda oss mot solen nå mer i år
95kr/kg) (då fick vi lite över som vi gjorde en vitkålssallad av med lite olja och vinäger) Potatis 6kr. Soppa på rotfrukter Morötter 5kr, broccoli 6kr, en gullök 1kr, buljongtärning (utan glutamat) 1,5, 3-4 potatisar 1-2kr. Rostade rotfrukter samt broccoli 15kr, olja och kryddor 3kr
Har man läst om Matens kemi som jag har så blir man kålfreak - kål är både anticeptiskt (särskilt vitkål), vitamin & mineralrikt samt dessutom världens bästa cancerskydd (särskilt broccoli)
Min kollega tyckte jag var fullständigt galen när jag satte i mig Coleslaw (vitkålssallad med majonäs) och Tonfisk i olja, knaprade jordnötter och stekte ägg till frukost
Det brukar bli kålpudding, kålsoppa och vitkålssallad. Jag gillar kål, speciellt vit- och rödkål, broccoli och kålrabbi men har svårt att hitta variationer i matlagningen av dem
Sallad eller vitkålssallad. Fördela sås och broccoli på bröden. Skölj och skär broccolin i små buketter, koka dem i lättsaltat vatten 2 minuter. 1 broccoli