Vitkålsblad recept

Kåldolmar med lingon och stekt potatis

Kåldolmar med lingon och stekt potatis

Lossa försiktigt vitkålsblad efterhand som du kan separera den från huvudet, lägg över på ett fat. Forma till dolmar och rulla in i vitkålsblad
Kåldolmar

Kåldolmar

Lägg en klick med smet på varje vitkålsblad, vik in kanterna och rulla ihop. Ett recept från Per Morbergs bok Morberg lagar husmanskost
Mammas kåldolmar

Mammas kåldolmar

16 fina vitkålsblad. 16 fina vitkålsblad. Idag är det mors dag. Det är första gången jag inte kan ringa mamma och säga “Grattis på mors dag
vitkåls lasagne

vitkåls lasagne

Smöra en ugnsfast form och börja med att lägga ett lager på botten med vitkålsblad sedan ett lager med köttfärsröra och sedan strö över lite riven ost, och sedan samma igen
Kåldolmar

Kåldolmar

Lägg i 8 stora vitkålsblad och låt dom småkoka i ca 10 minuter. Ta upp vitkålsbladen och skölj dom i kallt vatten5
Recept på Kåldolmar

Recept på Kåldolmar

Ingredienser 1 port 2 port 3 port 4 port 5 port 6 port 7 port 8 port 9 port 10 port 11 port 12 port 1 st Vitkålshuvud 400 g Blandfärs (eller 200 g nötfärs + 200 g fläskfärs) 1/2 dl grötris (rundkornigt) 1 dl Vispgrädde 1 dl mjölk (3 %) 2 st Ägg 3 krm salt 2 krm Nymald svartpeppar kryddpeppar (en nypa) 2 msk smör 3 msk Ljus sirap Gräddsås 1 st Morot 1 st Gul lök 33/100 st Köttbuljongtärning 3 dl vatten 1 dl Vispgrädde 1 msk Soja 1 msk smör 1 msk Vetemjöl Nymald svartpeppar
Mjölksyrejästa grönsaker

Mjölksyrejästa grönsaker

Jag brukar lägga ett vitkålsblad över grönsakerna och sen tyngden för att försäkra mig om att inget lyckas flyta upp
Crock pot debut

Crock pot debut

Igår grillade jag burgare som jag serverade i vitkålsblad istället för det traditionella isbergsbladet
Kåldolmar/Kålpudding

Kåldolmar/Kålpudding

Lägg ner huvudet i vattnet,ta loss vitkålsblad eftersom dom lossnar. Kåldolmar är höstmat. Kåldolmar är rejäl husmanskost
Falafel

Falafel

Servera i vitkålsblad med tomatsallad, gurka, sallad och lite sås. Hej. Jag har en förmåga att köpa på mig alldeles för många kokböcker och mat/baktidningar
Malfouf- Libanesiska kåldolmar

Malfouf- Libanesiska kåldolmar

Ta ett vitkålsblad, om bladet är stort delar du den i mitten. Ordet ”malfouf” betyder ”rullad” och det är även namnet på Libanesiska kåldolmar
Lasagne utan Gluten

Lasagne utan Gluten

Den här gången blev det ett experiment med förvällda vitkålsblad. Smörj en ugnsform och lägg ett lager vitkålsblad i botten
Surkål

Surkål

Lägg ett vitkålsblad överst som håller kålen under vattenytan. Surkål är fylld av probiotika, vitaminer, mineraler och