Jag lade dumplingsen på vitkålsblad, detta för att de inte skulle fastna. På bloggträffen i Göteborg åt jag dumplings för första gången i mitt liv och kände direkt att det inte vara sista
Smöra en ugnsfast form och börja med att lägga ett lager på botten med vitkålsblad sedan ett lager med köttfärsröra och sedan strö över lite riven ost, och sedan samma igen
Ingredienser 1 port 2 port 3 port 4 port 5 port 6 port 7 port 8 port 9 port 10 port 11 port 12 port 1 st Vitkålshuvud 400 g Blandfärs (eller 200 g nötfärs + 200 g fläskfärs) 1/2 dl grötris (rundkornigt) 1 dl Vispgrädde 1 dl mjölk (3 %) 2 st Ägg 3 krm salt 2 krm Nymald svartpeppar kryddpeppar (en nypa) 2 msk smör 3 msk Ljus sirap Gräddsås 1 st Morot 1 st Gul lök 33/100 st Köttbuljongtärning 3 dl vatten 1 dl Vispgrädde 1 msk Soja 1 msk smör 1 msk Vetemjöl Nymald svartpeppar
Servera i vitkålsblad med tomatsallad, gurka, sallad och lite sås. Hej. Jag har en förmåga att köpa på mig alldeles för många kokböcker och mat/baktidningar
Lägg vitkålsblad i botten av bambukorgen innan de ångas, detta för att hindra dem att fastna. Asiatisk mat är min favorit, det går inte att komma ifrån