Vitello recept

Vitello tonnato (Kalv i tonfisksås)

Vitello tonnato (Kalv i tonfisksås)

Den här gången har vi provat originalreceptet till den nu klassiska rätten Vitello tonnato. Resultatet blev fantastiskt
Vitello tonnato för många

Vitello tonnato för många

kalvstek, t ex fransyska. 1morot. 1gul lök. 1stjälkar blekselleri. 1några salviablad. 1vitt vin. 1svartpepparkorn
Vitello Tonnato - kött och fisk på italienska.

Vitello Tonnato - kött och fisk på italienska.

Vitello tonnato, kalv med tonfisk, är en rätt som anses ha sitt ursprung i Piemonte i norra Italien. Jag har ätit vitello tonnato många gånger men aldrig lagat det förut
Vitello al limone

Vitello al limone

Pressa saften ur citronerna. Blanda citronsaft, olivolja, hackad basilika, salt och svartpeppar i en kopp
Vitello tonnato

Vitello tonnato

Ingredienser 1 portion 2 portioner 3 portioner 4 portioner 5 portioner 6 portioner 7 portioner 8 portioner 9 portioner 10 portioner 11 portioner 12 portioner 13 portioner 14 portioner 15 portioner 16 portioner 17 portioner 18 portioner 19 portioner 20 portioner 1 kg kalvstek , i nät 10 st vitpepparkorn 3 st lagerblad 0,5 kruka(or) salvia , bladen 1 st gul lök(ar) , skalad och klyftad 3 msk hönsfond 1 st morot , skalad och skivad 2 dl vitt vin 1 odefinierad vatten 2 tsk salt Tillbehör 65 gram rucola , en handfull, sköljd och torkad 1 st citron(er) , klyftad Tonfisksås 2 msk kapris 4 st äggula(or) 1 odefinierad svartpeppar , nymald 1 msk citron(er) , pressad 0,5 dl olivolja 7 st sardellfiléer 0,5 dl spad , från köttkoket 1 odefinierad salt 300 gram tonfisk , i olja Köp receptet
Vitello Tonnato & Caponata

Vitello Tonnato & Caponata

Jag nämnde ju inledningsvis att det blev helitalienskt och andra halvan av tallriken fick prydas av vitello tonnato
Vitello tonnato med kaprisemulsion

Vitello tonnato med kaprisemulsion

Blanda rimlagen på vatten, socker och salt. rör tills ingredienserna löst sig. Bryn kalvköttet helt runt om, sätt in i ugn på 120º och stek tills köttet når en innertemperatur på 58º
Vitello tonnato enligt allt om mat

Vitello tonnato enligt allt om mat

Söndagsmiddag på Maximiliandagen. Till efterrätt blir det kladdkaka som Hugo har bakat och varm choklad som Henry har gjort
Vitello tonnato

Vitello tonnato

Putsa köttet. Skär lök, morot och selleri i bitar. Bryn köttet runt om i en gryta med olja. Tillsätt lök, morötter, selleri, lagerblad, hel vitlöksklyfta, vin, vatten, salt och peppar
Vitello tonnato med potatissallad

Vitello tonnato med potatissallad

Sätt ugnen på 150 grader. Gnid in steken med salt och peppar. Hetta upp smöret i en stekpanna. Lägg i köttet och bryn det vackert ljusbrunt runtom