Ett och annat lamm fick sätta livet till före påskhelgen och hos oss hamnade några av lammdelarna, jag kom över färskt, närproducerat lammkött, både racks, färs och kotletter
Ett och annat lamm fick sätta livet till före påskhelgen och hos oss hamnade några av lammdelarna, jag kom över färskt, närproducerat lammkött, både racks, färs och kotletter
Det vita är bara beskt. Hade tur och hittade svenska lammracks på ICA. Det brukar bara finnas lammracks från Nya Zeeland och det känns på något sätt fel att köpa kött från andra sidan jorden
Årets påskmiddag var en lammstek som marinerats i rödvin och apelsin, den serverades med marinerade vårprimörer, ugnsbakad potatis, en rostad böndipp och en chévrekräm
Vi bestämde att en lammgryta kunde passa för detta högtidliga tillfället, så en lammgryta blir det. Bryn lammbitarna i olja och smör i en djup stekgryta så de får fin färg runt om
Jag tar med lite av den vita bottensatsen, det ger god sälta och smörsmak åt såsen. Jag grillade örtmarinerade skivor av lammstek till, en måltid med hög njutfaktor
Snart är det dags att fylla frysen med ett nytt lamm. Därför passar klassiskt dillkött på lammbog perfekt när Charlie fyllde tre år för en dryg vecka sedan för att använda de sista bitarna
Lamm går också bra. Lamm går också bra. 1 purjolök - de vita delen. 1 purjolök - de vita delen. Casper fick följa med kusinerna på bio idag och se nya Flygplan 2, lyckan var total
Ta snabbmakaroner och uteslut det vita vinet i ragun. Billigare men ändå fantastiskt god blir rätten om du i stället för nötkött väljer en bit lamm, t ex av bringa, bog eller rygg
Har vi fått vitt vin över (av någon anledning så blir det bara vita vinsrester här) så antingen vakuumpumpar vi det i flaskan eller så fryser vi in det i isbitar, sen är det bara att skvätta ner i grytan
Ta lite av räkröran och rör ner i äggvitan. Tillsammans med mängder av ägg, ostar, smör, lax, räkor, lamm och annat som hör Påsken till, blir det inte så höga kolhydratvärden på det stora hela