Jag har försökt att göra egna tårtbottnar, men resultatet har inte blivit bra. Jag har kollat olika recept och slutligen skrev jag upp tre stycken där samtliga "bagare" sa att de aldrig misslyckats med sin tårtbotten när de följt just det receptet -och idag var det dags att testa det första receptet
Vispa ägg och socker vitt och pösigt på medelhastighet. Om du vill ha chokladtårtbotten byter du ut 1/4 av vetemjölet till kakao. Grädda tårtbotten i 175 grader i nedre delen av ugnen i ca 45 minuter
Vispa socker och ägg vitt och fluffigt, minst 7 minuter. Jag har bakat flera olika tårtbottnar men tillslut så har jag kommit fram till två olika som jag tycker blir bäst
En luftig och hög tårtbotten, helt perfekt. Chokladtårtbotten (anslag). Och det är mååååånga som lovordar "3 lika"-konceptet för tårtbotten (anslag) - och nu förstår jag varför. Vit chokladgrädde 1/3 av den totala vetemjölsmängden med kakao istället
Tårtbotten,. Vispa ägg och socker riktigt vitt och fluffigt, ca 5-10 minuter. Tårtbotten "lika delar". Tårtbottnar kan man ju såklart göra på väldigt många olika sätt
Vispa ägg och socker länge, det skall bli riktigt vitt och pösigt. Kontrollera att tårtbotten är färdig genom att känna på botten med en provsticka, tandpetare eller liknande