Jag köpte en tidning med ett recept på chokladsufflé och valde att använda det men jag bytte ut den mörka chokladen till vit choklad och valde även jag att smaksätta med saffran
Vispa äggvitorna till hårt skum. Häll rubbet i en ugnsfast form med plats för åtminstone 25% mer än den ogräddade sufflén rymmer. 500 gram fisk , Torsk, kolja eller liknande vit, inte allt för fast fisk. 1 krm vitpeppar. 6 st äggvitor , hårt vispade. 1 dl vitvinsvinäger. 1 krm vitpeppar
Maj har de senaste åren bjudit på varma och soliga sommardagar och det enda som är trist med det är att maj även brukar vara en månad när man har fullt upp med jobb, skola och aktiviteter inför sommaren
Vit knäckparfait med hallon. Sufflé med smak av hjortron. festliga sufflérecept. Dukat för midsommar. Nu drar det ihop sig till sommarhalvårets stora festhögtid
Lägg den vita chokladen i en värmetålig skål tillsammans med vispgrädden och mjölken och hetta sedan upp blandningen över en kastrull med sjudande vatten tills chokladen är helt smält
Lyft ut den och ställ den i kylen ett litet tag om den redan nu blivit för kladdig. Stek det kött du valt som skurits i tärningar, i olivolja tills blivit lite gyllene och krispigt
En rätt som är helt svart och vit, mycket snygg och smaken är vad man kan förvänta sig. Menyn (ursäkta för de dåliga bilderna) VIT SPARRIS «DUO» med sotad pilgrimsmussla och fänkålskrutong Hanlin Hill Riesling 2007, Petaluma, South Australia, Australien Kommentar
Den första rätten på avsmakningsmenyn bestod av Ankleverkreation med smak av fikon och vit choklad. Första desserten, gula plommon som sufflé och glass, med plommon"sallad" och vaniljkräm
Tina ärtorna och krydda dem med vitlökssalt. Vispa upp äggvitorna till ett hårt skum och vänd försiktigt ner dem i den avsvalnande såsen precis före gratineringen
Blanda raspet med ägguloroch socker och vispa vitt och pösigt. Servera sufflén genast med en kula glass eller låt den svalna något(och sjunka ihop lite) och vippa upp på tallrikar
Separera äggvita från gula. Det är viktigt att alla moment sker snabbt så att inte luften i smeten smiter ut, det är en förutsättning för att sufflén skall resa sig vid gräddning