Vit och mörk recept

Choklad och nougattårta

Choklad och nougattårta

Pynta med hyvlad vit choklad och en nougatros på toppen. ODENSE Vit Choklad. Smält chokladen tillsammans med smör och tillsätt espresso
Vit och mörk chokladmousse

Vit och mörk chokladmousse

Vit mousse. Vispa äggulor och socker krämigt. Mörk chokladmousse. Vit chokladmousse. Vispa grädden och vänd bestämt ned i en tredjedel av grädden med luftiga tag i den smälta chokladen
Vit och mörk chokladmousse

Vit och mörk chokladmousse

Det blev även en efterrätt igår, vitochmörk chokladmousse. Separera gulorna från vitornaoch rör ner gulorna och honungen i den smälta chokladen
Vit och mörk chokladpaj

Vit och mörk chokladpaj

1Fyllning200 g mörk choklad 200 g vit choklad 2 dl vispgrädde. Pajskal1,5 dl vetemjöl 0,5 dl kakao 1 dl florsocker 75 g smör 1 äggula smör, att smörja formen med kakao, att pudra formen med
Vit och mörk chokladcheesecake

Vit och mörk chokladcheesecake

Rör ner den smälta mörka/ljusa blockchokladen i den ena skålen och den smälta vita blockchokladen i den andra
Mörk och vit chokladmousse med hallon

Mörk och vit chokladmousse med hallon

Mörk chokladmousse200 g mörk choklad 70 % 4 ägg 2 msk honung. 1Vit chokladmousse200 g vit choklad 2 dl vispgrädde 2 dl turkisk yoghurt Hallon, till garnering
Mörk och vit chokladkaka

Mörk och vit chokladkaka

Vispa ägg och socker vittoch pösigt. Smält smör och den mörka chokladen i en kastrull. Häll i vetemjölet och vispa långsamt, alternativt rör ner mjölet med en slev
Mörk och vit chokladmousse

Mörk och vit chokladmousse

Tag fram cocktailglas och fyll först med mörk chokladmoussen, sen vit chokladmousse, varva och avsluta med den vita moussen
Frukt med vit och mörk choklad

Frukt med vit och mörk choklad

Skiva frukten och lägg i lager i en ugnsfast form. Servera med glass och sen är det bara att njuta. In i ugnen på ca 150-175 grader i ca 10 min, eller tills chokladen smält och frukten blivit varm
Kladdkaka med vit och mörk choklad

Kladdkaka med vit och mörk choklad

Smält resten av smöret och blanda med den vita chokladen. Blanda resten med den vita chokladen. ) Gjorde den här lyxiga varianten av kladdkaka som verkligen var supergod och helt klart kan rekommenderas
Apelsin- och nougatfröjd

Apelsin- och nougatfröjd

Blanda mandelmassan med Cointreau och finrivet skal från en apelsin. 30 g ODENSE Mörk Choklad 55%. 30 g ODENSE Vit Choklad
Banan- och chokladmuffins med havrecrumble

Banan- och chokladmuffins med havrecrumble

Maskinvispa ägg och socker så det blir vittoch pösigt. Blanda samman smör, socker, havregryn, riven mandelmassa, kardemumma och vetemjöl till en smulig deg