En lättlagad laxrätt som passar de flesta. Lägg laxen i smord ugnsfast form. 600 gr laxfilé, utan skinn. Grädda i 200 grader ca 20 minuter eller tills laxen har en innertemperatur på 56 grader. 600 gr laxfilé, utan skinn
Till det drack vi vitt vin från Chile med druvan chardonnay som passade väldigt bra. Lax är väldigt gott och går att variera både i tillagning och med olika tillbehör
Ta sedan bort laxen från pannan och rengör ben och hud och hacka i små bitar. I samma panna som lax lagats, lagatill löken blir brun och tillsätt kokt lax
Skär laxen och torsken i mindre bitar. 2 burkar Crème fraiche Gourmet med Dill, vinäger och svartpeppar5 dl vatten2 dl vitt, torrt vin - eller matlagningsvin2 msk fisksås3 msk hummerfond300 g potatisca 350 g blomkålsbuketterca 350 g broccolibuketterca 400 g benfri, färsk laxca 400 g av en vit, fast fisksort, ex vis torskrygg eller hoki(ev 100 - 200 g skalade räkor)1 knippe dillSkala och tärna potatisen. 2 dl vitt
Vill du inte ha lax så går det bra med någon vit fisk. 500 g laxfile salt & peppar 250 g skogschampinjoner, delade 3 vitlöksklyftor, skivade 70 g färsk spenat 200 g körsbärstomater Basilika - och västerbottenssås. - Läs hela inlägget här 500 g laxfile. 3 vitlöksklyftor