Vit grundsås recept

Fläskfilé A La Pialotta ...

Fläskfilé A La Pialotta ...

Béchamel (vitgrundsås). Bryn champinjoner och tomaterna tillsammans med pressad vitlök. 1-2 pressade vitlöksklyftor. 1-2 pressade vitlöksklyftor

Fisktacos

Majonnäs, denna grundsås av grundsåser. nuIngredienser600 g vit fisk (typ torsk)2 dl vetemjöl3 st ägg2 dl panco (eller ströbröd)Tortillabröd100 g fetaostKoriander (om du gillar det)2 st mogna mango2 st limeInstruktionerPanera fisken och stek. 2 rödlökar2dl vitvinsvinäger1/2 dl strösocker1 msk salt1 lagerblad½-1 färsk chiliSkiva löken i tunna skivor. 600 g vit fisk. 2dl vitvinsvinäger
Sauce Bechamel

Sauce Bechamel

Sauce Béchamel är en vitgrundsås som ibland kallas mjölksås, eftersom matfet och mjölredningen ska spädas med mjölk

Minimuffins

Vispa ägg och socker tills det är vitt och fluffigt. Majonnäs, denna grundsås av grundsåser. Du bara måste testa de här små härliga muffinsarna
Kyckling i currysås

Kyckling i currysås

Även i det här fallet är det en velouté, det vill säga en vitgrundsås eller béchamel som görs på en god buljong och sedan reds av ytterligare med lite grädde
Handvispad Hollandaise – liten såsskola

Handvispad Hollandaise – liten såsskola

Den hör till de franska grundsåserna och kan elaboreras till Mousselinesås (en Hollandaise med vispad grädde i) Béarnaisesås (ungefär som en Hollandaise men med en smaksättande reduktion på schalottenlök, vitt vin eller hellre torr Vermouth samt dragon), Choronsås (tomatiserad Béarnaisesås) men även mer ovanliga varianter som Hollandaise med vispad äggvita eller en underbar variant smaksatt med fiskfumet som är en starkt reducerad fiskfond
Italiensk makaronirätt

Italiensk makaronirätt

Gör en vitgrundsås. Häll över den vitagrundsåsen och strö över riven ost och krydda lite med oregano
Stuvade makaroner & Köttbullar

Stuvade makaroner & Köttbullar

Häller av och blandar med en vitgrundsås. Sen kryddar jag med salt & vitpeppar, river över lite av en muskotnöt, inte mycket bara en gnutta och så en nypa socker, då blir dom helt perfekta
Kokt lamm i dillsås

Kokt lamm i dillsås

Några vitpepparkorn. Lägg i morötter, purjolök, vitpeppar, salt och dillen. Gör en vitgrundsås med smör, mjöl och 5 dl buljong
Pastagratäng med skinka ..

Pastagratäng med skinka ..

½ Strimlad purjolök Vitgrundsås (sauce béchamel) 2 msk smör, eller margarin 2 msk vetemjöl 4 dl mjölk salt och peppar (Senap) Rikligt med riven ost Gör så här. ½ Strimlad purjolök Vitgrundsås (sauce béchamel) 2 msk smör, eller margarin 2 msk vetemjöl 4 dl mjölk salt och peppar (Senap) Rikligt med riven ost Gör så här
Bechamelsås

Bechamelsås

Smält smöret i en kastrull. Vispa ner mjölet. Tillsätt mjölken lite i taget, koka upp och låt koka under fortsatt vispning 3-5 min
Bearnaisesås

Bearnaisesås

I receptet så använder jag mig av vit balsamvinäger, men vill du ha lite mer syrlighet kan du byta ut den mot vitvinsvinäger istället
Ghee Tomatsåsbas - Bonusrecept till Pasta

Ghee Tomatsåsbas - Bonusrecept till Pasta

Tillsätt, vitlök, rödlök, purjo, tomatpuré och. När jag smakade av den under tillagningen insåg jag att grundsåsen blir kanon som en tomatsås till pasta
Dillkött

Dillkött

Jag använde kalvstek och kan konstatera att den är svår att koka, kanske ska man rentav steka den innan den läggs i en citron- och dillsmakande velouté som det ju faktiskt rör sig om, det vill säga en vitgrundsås, béchamel, men gjord på övervägande del god buljong – i det här fallet kokspadet

Vit grundsås/Béchamel

1. Smält margarinet i en kastrull. 2. Blanda i mjöl och mjölk, vispa hela tiden tills det kokar upp. Sänk värmen
Vit grundsås

Vit grundsås

med salt och vitpeppar. med salt och vitpeppar. 1 krm vitpeppar. 1 krm vitpeppar. 2 tsk mjölkfritt margarin/ mjölk-sojafritt marg

Bechamelsås

Bechamelsås är en vitgrundsås som bland annat används i lasagne. Hur lagar jag Bechamelsås. Här är ett lättlagat recept på glutenfri bechamelsås