vit choklad. ca 3 pensionsmässiga Kravbananer, 220 g125 g citroncurd, drygt en deciliter1 msk vit balsamvinäger - syran ger skjuts åt bikarbonaten2 bamseägg, eller 3 mer normalviktiga1 dl ljust rårörsocker½ dl mörkt muscovadosocker½ tsk äkta vaniljpulver - eller drygt dubbla mängden äkta vaniljsocker2 dl rårismjöl1 dl durramjöl1 msk malda psylliumskal/husk1 tsk bakpulver1 tsk bikarbonatGlasyr till 4 muffins - lyxade till det när vi fick besök, resten åt vi utan glasyr50 g vit choklad med halloncrisp - vit choklad med citronsmak är också ett alternativen dryg matsked smetana, ca 25 glite halloncrunch (köper jag från Immun) eller annat valfritt strösselMosa ihop bananerna med citroncurd och balsamvinäger. 1 msk vit balsamvinäger. 50 g vit choklad
Toppingen kan vara svårt att följa receptet på, då den vita chokladkrämen är från Holland. Man kan dock använda sig av smält avsvalnad vit choklad, och det blir minst lika bra
Efter två köttfria månader var hennes magproblem borta och under den tiden hade Linda Nilsson blivit nyfiken på vegetarisk matlagning, främst från Indien och den ayurvediska mattraditionen