Vit choklad. Dela chokladen i mindre bitar och smält den i en skål över ett vattenbad. Lägg ut rispuffar, hackade dadlar, lingon och grovt hackade valnötter på ett smörpapper
Först ut är denna goding som jag ursprungligen hittade receptet på i min favorittidning Hembakat, dock bytte jag ut den vanliga vita chokladen till Marabou vit choklad med vaniljsmak
Ha inte för hög värme, vit choklad bränns lätt. Vitachokladbräck , ca 30 bitar 400 g vit choklad 2 dl rostade cashewnötter 2 dl kokosflingor 2 dl hackad torkad frukt (jag tog mango, papaya och cantaloupemelon) 2 dl rostade solroskärnor Smält chokladen i en skål i vattenbad. 400 g vit choklad
Smält den vita chokladen och bred ut den över den mörka chokladen. Gjorde de här sockersöta chokladbräcken och bjöd kollegorna på till eftermiddagsfikat, verkade uppskattas
Rör om och rosta tills sockret karamelliserats (blivit ljust gyllenbrunt). Chokladbräck är ett enkelt godis, och nästintill omöjligt att misslyckas med
En annan underbar variant som innehåller torkade tranbär och vit choklad hittar ni här. Chokladbräck är en av mina favoriter när det gäller julgodis och med första advent i helgen så tycker jag att dessa kunde passa bra till veckans fredagsfika
I de klassiska i godishyllan så är det puffat vitt ris i vilket är ganska snabba kolhydrater. Chokladbräck, det där klassiska godiset du vet med puffat ris och choklad
Men innan jag önskar er bloggläsare glad påsk måste jag såklart bjuda på receptet på den utlovade påskdesserten som är en ny komposition av rostad vit chokladmousse (en favorit från min Chocoholic-kurs), havtornscurd och rosamarmorerade chokladbräck av vit choklad
och till det ett glas vitt, även om det "bara" är tisdag. Tidningen gillade vi, har redan hittat flera recept som vi är sugna på att prova eller vad sägs om Fikonbröd med krossad svartpeppar, och chokladbräck med oreos och polkagrisar