Jag fick testa vita och bruna bönor och jag har testat att använda det i en hel del olika recept. Första receptet bli en krämig bönsoppa med härlig syra från citron och toppat med lite persilja och rödlök
Haricots verts försöker jag alltid att ha hemma eftersom de funkar till det allra mesta, och den här gången hittade jag även en halvfull påse gröna ärtor som blivit över efter den senaste tidens barnmatstillverkning
Skala och finhacka vitlöken och skala och tärna potatisen. 2 vitlöksklyftor. 2 dl vitt vin. Ha i vitlöken och potatisen i grytan och låt allt steka i ca 5 minuter till. 2 vitlöksklyftor ca 500 g potatis av en fast sort. 2 dl vitt vin
Finhacka gul lök, vitlök, selleri, chili och skär moroten i små kuber. ) De fungerar utmärkt att koka en italiensk bönsoppa på, du kan ta bort lite vatten och göra den till basen i en gryta med ex chorizo, med en god ostkräm till blir det fantastikt, kanske feta eller chevrekräm
Finhacka löken och vitlöken. 1 burk kokta vita bönor, 400 g. 1 vitlöksklyfta. Rosta i ugnen i 15-20 minuter tills de stelnat men ej blivit helt torra. 1 burk kokta vita bönor, 400 g 1 gul lök. 1 vitlöksklyfta 6 dl kycklingbuljong
2 krm vitpeppar. 4 burk(ar) vita bönor , á 400 g. 12 små portioner (18 dl). 1. Skölj bönorna och lägg dem i en stor kastrull ihop med buljong, vatten och mjölk
Skala och finhacka morot, lök, vitlök och selleri. Pasta e fagioli – Bönsoppa med pasta8 portioner500 g bruna bönor1 morot1 gul lök3 vitlöksklyftor2 stjälkar selleri1 röd chilifrukt eller 1-2 krm cayennepeppar3 msk hackad persilja½ dl olivolja½ dl torrt rött eller vitt vin2 liter vatten4 köttbuljongtärningar3 msk tomatpuré1 potatis1 paket bacon2 msk färsk hackad basilika1 tsk salt200 g liten pasta, t ex stelline eller risoniLägg bönorna i blöt i ca 12 timmar. Koka under lock tills bönorna blivit ordentligt mjuka, ca 1 ½ timme. 3 vitlöksklyftor