En favorit är en kallrörd, med vispgrädde, äggulor och socker, men den blir ju ”något” mäktig och kalorität ibland… Vill man ha en god vaniljsås så görs ju den främst (eller helt) på mjölk och det är ju dessutom gott att variera sig
Ända sedan jag var liten har jag älskat att äta vaniljsås med sked. Tyvärr finns det ju ingen efterrätt som heter vaniljsås med vaniljsås så när vi hade gäster för några helger sedan gjorde jag en skånsk äpplekaka med vaniljsås, och jag måste faktiskt säga att båda blev otroligt goda (och otroligt söta)
Inbillar mig att det bidrog till att vaniljsåsen blev väldigt len och krämig. Och det är alltid lite kul att skryta om att man gjort vaniljsåsen från scratch och smaken blir en helt annan sak
1 st ägg 0,5 dl florsocker 2 tsk potatismjöl 3 dl mjölk 1 st vaniljstång eller 1 tsk vaniljsocker (men det blir mycket godare med vaniljstång) 3 dl vispgrädde. 13 dl vispgrädde
Nybakad blåbärspaj med kladdig vaniljsås, och med det blev det fikapremiär i naustet. Receptet till vaniljsåsen stal jag ifrån Per Morberg, inget jag ångrar på
Till apfelstrudeln lagade vi en god och krämig vaniljsås. Rör ned den i vaniljsåsen. 3 dl vispgrädde. Häll på 1 dl vispgrädde och vatten. 3 dl vispgrädde