MONTERING OCH DEKORATION Kavla ut den vita marsipanen till ett tårtlock i önskad storlek. Blir det marsipan över kan du spara den till dekoration eller använda den vid ett senare tillfälle
När du ska kavla ut marsipanen till prinsesstårta gör det mellan två plastfoliebitar. Sedan ta tag i andra folien och vänd på den kavlade marsipanen på tårtan
När du ska kavla ut marsipanen till prinsesstårta gör det mellan två plastfoliebitar. Sedan ta tag i andra folien och vänd på den kavlade marsipanen på tårtan
För en ännu festligare finish kan du avsluta med lite marsipan. ) och skär ut en rund del marsipan. Det blir som små fina bakelser när man gör såhär, men för att få dem mer vardagliga och lite fikiga är det bara att hoppa över vaniljkrämen och marsipanen
Det tar tid, man svär en hel del (mest över marsipanen) men smaken är helt fenomenal. Jag tror jag skrivit förut att tårtor är det jag tycker är nästan roligast att baka, mest för att man kan göra så mycket med den (sen ser jag lite mellan fingrarna med alla E- nummer när det gäller just tårtor och färger, fick lite ångest när jag läste Den hemlige kocken så nästa gång ska jag testa att göra egen marsipan
Spackla och täcka tårtan med marsipan gör du samma dag som servering men tårtan blir tio gånger godare om den får stå över natten i kylen och gotta till sig
Spacklad med chokladganache, täckt med ljusrosa marsipan och garnerad med rinnande chokladganache,maränger, färska hallon, macroner, pärlor ,ätbart glitter,och chokladpynt
Har inte gjort så många "naked cake" i mina dar men när jag kollade runt på nätet för lite tårtinspiration så var det nästa bara "naked cakes" (alltså tårtor som inte är täckta med marsipan eller sockerpasta) som fångade min uppmärksamhet
Om jag skulle låta honom bestämma så skulle det bli någon tårta med massa marsipan på toppen, han måste, som mig, utvidga sina vyer så jag googlade runt som en dåre och kom över en chokladtårta som jag bara visste att DEN ska jag baka
400g vispgrädde 40%. 250g vispgrädde 40%. Sedan då det är dags så är det bara och arbeta in marsipanen och kavla till 2mm och sedan. 400g vispgrädde 40%. 250g vispgrädde 40%