Vispa grädden fluffigt i en bunke och häll i den kondenserademjölken och vaniljsockret. Att göra egen glass är väldigt enkelt, särskilt när man gör glass med kondenseradmjölk - det innehåller bara 4 ingredienser. 5 dl vispgrädde. 1 burk kondenseradmjölk. 5 dl vispgrädde. 1 burk kondenseradmjölk
Idag hade jag en del vispgrädde över, så jag passade på att göra lite glass. ½ burk kondenseradmjölk, jag tog en sort med Tiramisusmak, det går bra med neutral också, tillsätt då eventuellt lite snabbkaffepulver istället
Vispa samman grädden och den kondenserademjölken till en fluffig grädde. 2,5 dl karamelliserad mjölk (kolakräm). Häll ut den karamelliserade mjölken (kolakrämen) över kakdegen, men spara ca 2 cm marginal till kanten. 0,5 burk kondenserad, sötad, mjölk. 3 dl vispgrädde. 2,5 dl karamelliserad mjölk (kolakräm). 0,5 burk kondenserad, sötad, mjölk. 3 dl vispgrädde
Fördela sedan den kondenserademjölken över botten. Mjölken ska stå i burken (utan att man öppnat den) i precis nästan kokande vatten i 3 timmar och 15 minuter. 1 burk kondenseradmjölk. 2 ½ dl vispgrädde
Öppna nu burken med kondenseradmjölk och rör ihop med grädden. 5 dl vispgrädde. 1 burk sötad kondenseradmjölk. 5 dl vispgrädde. 1 burk sötad kondenseradmjölk
Kokade burken med kondenseradmjölk. Lägg en oöppnad burk kondenseradmjölk i en kastrull. 2 dl vispgrädde. 1 burk kondenseradmjölk. Blanda ner ca 2,5 dl kolasås (den kokade kondenserademjölken) till grädde och rör till en jämn kolagrädde
Smält sedan mjölkchokladen och grädden i ett vattenbad. När det är 5 minuter kvar innan du ska ta ut kakan ur kylskåpet kan du börja blanda sedan kokosen och den kondenserademjölken i en bunke så att det blir en smet. 1 burk sötad kondenseradmjölk. 200 g mjölkchoklad. 1 dl laktosfri vispgrädde
Blanda ner kondenseradmjölk, äggulor och vanilj. 5 dl vispgrädde. 1 burk kondenseradmjölk. Klä påskäggets båda insidor med plastfolie, och täck dem sedan med det rosa marsipanlocket