Vispgrädde. hasselnötsmassa. Smörj och bröa en form med löstagbarkant, cirka 24 cm i diameter • Vispa ihop hasselnötsmassa,ägg, uppvispade äggvitor och kakao • Häll smeten iformen och grädda mitt i ugnen i cirka 30 minuter • Låtkakan kallna
Men igår svängde jag ihop en underbar kladdkaka med hasselnötsmassa som "topping". Jag använder hasselnötsmjöl i hasselnötsmassan, men det går även bra att mixa mjölet utav vanliga hasselnötter (gärna rostade utan skal - min favorit)
Lägg i kylskåpet att vila, under tiden smälter du både nougatmassan och hasselnötsmassan tillsammans med konjaken i vatten bad, avkyl, och vispa äggulorna tillsammans med sockret ordentligt, vitt och pösigt, när du gjort det tar du fram den vispade grädden och tillsätter den smälta massa och ägg-socker-vispet i grädden, rör om försiktigt och lägg i önskade portionsformar
Ca 2 dl Nutella (hasselnötsmassa). Ca 3 dl vispgrädde. 2-3 dl vispgrädde. Smula ner jästen i en bunke. Blanda mjölken med det smälta smöret och värm till 37 grader