Vispgrädde hasselnötsmassa recept

Nyårsmeny-3 förslag

Nyårsmeny-3 förslag

300 ml vispgrädde. 75 g hasselnötsmassa eller nötkräm. 1½ dl vispgrädde. 300 ml vispgrädde. 75 g hasselnötsmassa eller nötkräm. 1½ dl vispgrädde
Syndig nougattårta

Syndig nougattårta

400 g hasselnötsmassa (jag tog 50/50 av nutella och och nötkräm). 5 dl vispgrädde. 400 g hasselnötsmassa
Syndig nougattårta

Syndig nougattårta

Vispgrädde. hasselnötsmassa. Smörj och bröa en form med löstagbarkant, cirka 24 cm i diameter • Vispa ihop hasselnötsmassa,ägg, uppvispade äggvitor och kakao • Häll smeten iformen och grädda mitt i ugnen i cirka 30 minuter • Låtkakan kallna
Kladdkaka med smak av hasselnöt

Kladdkaka med smak av hasselnöt

Men igår svängde jag ihop en underbar kladdkaka med hasselnötsmassa som "topping". Jag använder hasselnötsmjöl i hasselnötsmassan, men det går även bra att mixa mjölet utav vanliga hasselnötter (gärna rostade utan skal - min favorit)
Efterrätter till nyår?

Efterrätter till nyår?

Vispa ihop hasselnötsmassa, ägg, uppvispade äggvitor och kakao. 400 g hasselnötsmassa. 5 dl vispgrädde. Vad ska man äta för efterrätt då
Syndig nougattårta

Syndig nougattårta

Vispa ihop hasselnötsmassa, ägg, uppvispade äggvitor och kakao. 400 g hasselnötsmassa. 5 dl vispgrädde. 400 g hasselnötsmassa
Syndig nougattårta

Syndig nougattårta

Vispa ihop hasselnötsmassan, ägg, uppvispade äggvitor och kakao. 400 g hasselnötsmassa. 5 dl vispgrädde. 400 g hasselnötsmassa. 5 dl vispgrädde
Nougat-parfait.

Nougat-parfait.

Lägg i kylskåpet att vila, under tiden smälter du både nougatmassan och hasselnötsmassan tillsammans med konjaken i vatten bad, avkyl, och vispa äggulorna tillsammans med sockret ordentligt, vitt och pösigt, när du gjort det tar du fram den vispade grädden och tillsätter den smälta massa och ägg-socker-vispet i grädden, rör om försiktigt och lägg i önskade portionsformar

Nutellasemlor/minisemlor med choklad

Ca 2 dl Nutella (hasselnötsmassa). Ca 3 dl vispgrädde. 2-3 dl vispgrädde. Smula ner jästen i en bunke. Blanda mjölken med det smälta smöret och värm till 37 grader

Apelsinsemlor med kanelgrädde

Rör ner hasselnötsmassa och mjölk, blanda till en kräm. 200 g hasselnötsmassa. 3 dl vispgrädde. Smält smöret och tillsätt mjölken

Nötsemlor

Dela bullarna, gröp ur lite inkråm och fyll med hasselnötsmassa. 3-4 dl vispgrädde. Smula ner jästen i en degbunke

Semifreddotårta

5 dl vispgrädde. 1 burk nutella hasselnötsmassa (400 g). Rosta mandeln i en torr stekpanna eller 200 grader ugn, låt den kallna

chokladsoppa

Vispgrädde till servering. Rör ned hasselnötsmassan. iskall vispgrädde. 2 dl Vispgrädde. 50 g hasselnötsmassa. 2 dl Vispgrädde. 50 g hasselnötsmassa