Vispgrädde gelatin recept

Nyårsdessert choklad

Nyårsdessert choklad

Blötlägg gelatinbladen i kallt vatten. Koka upp grädden, slå den över mjölkchokladen, vispa tills all choklad har smält, rör ner gelatinbladen och mjölken, sila
Pannacotta utan gelatin

Pannacotta utan gelatin

5 dl vispgrädde. Vispa ihop grädde, mjölk, vaniljsocker, socker och vegegel i en kastrull. Koka upp under omrörning
Hallonpannacotta utan gelatin

Hallonpannacotta utan gelatin

Här ser ni en hallonpannacotta som är sötad med sötningsströ (jag väljer sötströ/sukrin eller liknande) och innehåller agar agar istället för gelatin
Vit chokladmousse utan gelatin

Vit chokladmousse utan gelatin

Vänd ner den vita chokladsmeten i vispgrädden med slickepott tills allt är väl blandat. Mitt nästa tillskott till gelatinfria tårtfyllningar är denna fluffiga vita chokladmousse
Vit chokladpannacotta med vegetabilisk gelatin

Vit chokladpannacotta med vegetabilisk gelatin

Det lite udda med den jag gör är att den är gjord med vegetabilisk gelatin. I vår familj har finns allergi mot animaliskt protein och då är vanlig gelatin BIG no, no
Blåbärspannacotta, utan gelatin

Blåbärspannacotta, utan gelatin

Vispgrädde används med fördel, men annan grädde går också bra (kanske jag hade en skvätt matlagningsgrädde i då vispgrädden tog slut för snabbt
Nyår 2012 – förrätt I

Nyår 2012 – förrätt I

Eftersom vi hade några icke-köttätare gjorde jag moussen på veggel istället för gelatin och så dubblade jag receptet, vilket räckte fint för nio personer
Gräddstuvade vegetariska köttbullar med hasselbackspotatis, pressgurka och rårörda lingon

Gräddstuvade vegetariska köttbullar med hasselbackspotatis, pressgurka och rårörda lingon

3, 5 dl vispgrädde (eller havregrädde för the vegans, då rekommenderar jag att ni ökar mängden mjölfritt smör för smakens skull ). 2 msk svartvinbärsgelé (det finns vegansk med pektin istället för gelatin). 1,5 dl vispgrädde (eller havregrädde). 3, 5 dl vispgrädde (eller havregrädde för the vegans, då rekommenderar jag att ni ökar mängden mjölfritt smör för smakens skull ). 2 msk svartvinbärsgelé (det finns vegansk med pektin istället för gelatin). 1,5 dl vispgrädde (eller havregrädde)
Chokladtårta med Baileys

Chokladtårta med Baileys

Blanda ner gelatinbladen. 2 blad gelatin. 3 dl vispgrädde. Lägg gelatinbladen i kallt vatten, ca 5 min. 2 blad gelatin
Jordgubbstårta med smörkola

Jordgubbstårta med smörkola

Låt cirka en deciliter av jordgubbspurén koka upp och smält gelatinbladen i purén. Blanda noggrant och blanda i resten av gelatinbladen i jordgubbspurén
Pannacotta med mousse och hallonspegel

Pannacotta med mousse och hallonspegel

Ta upp gelatinbladen och låt dem smälta i grädden. Lägg gelatinbladen i kallt vatten. Krama ur vattnet ur gelatinet och rör ner dem i den varma bärsåsen
Choklad- och passionsfruktmoussetårta

Choklad- och passionsfruktmoussetårta

Blötlägg gelatinbladen i en skål med kallt vatten. Ta upp gelatinbladen, krama ur vattnet och rör ned dem i den varma chokladen så att de smälter helt
Exotisk cheesecake med mango och kokos

Exotisk cheesecake med mango och kokos

Blötlägg gelatinet i en skål med kallt vatten tills det har mjuknat, låt rinna av väl. Lägg i det mjuka gelatinet och rör om tills det har smält helt
Citronpaj med vit choklad

Citronpaj med vit choklad

Lägg chokladen och vispgrädden i en kastrull. När den har svalnat ordentligt gör jag en superenkel vit choklad-pannacotta (självklart utan gelatin) och häller över lemoncurd-fyllningen
Pannacotta med kaffemjölkchoklad

Pannacotta med kaffemjölkchoklad

Blötlägg gelatinbladen enligt instruktionerna på förpackningen. Vispa tills allt har smält och avsluta med att röra ner gelatinet
Tårta med vitt marsipanlock och blomster

Tårta med vitt marsipanlock och blomster

Koka upp hälften av grädden, slå den över den hackade chokladen, smält ner gelatinbladet i blandningen och avsluta med att tillsätta resten av grädden och mjölken