Ankan. Snitta skinnet/fettet på ankan i små fina rutor och lägg på provencalska kryddor. Servera ankan med potatisen, cidersåsen, fikonmarmelad och en fräsch sallad
Sätt på ugnen på grill så att plankan ”bränns av” och låt den svalan. Spritas moset runt plankan, lägg på kött, sparris/baconet och tomaten och gratinera tills duchessepotatisen fått fin färg och servera med bearnaisesåsen
vispgrädde. Ta upp ankan och låt den rinna av ordentligt. Sås vispgrädde några matskedar mispelsås. Fyll ankan med bröd- och grönsaksfyllningen och bind ihop benen med steksnöre
Anka. Hacka grönkålen och hetta upp smör i samma stekpanna som ankan stektes i. Anka. Hetta upp en panna och stek ankan med skinnsidan nedåt i ca 1 min till den får en fin gyllenbrun stekyta. 3 dl Vispgrädde
vispgrädde. Anka. 1. Börja med gratängen. Sätt ugnen på 200°. Skala potatisen, skär i 1/2 cm skivor. Koka dem halvmjuka med salt, peppar, grädde och mjölk, 6-7 min, rör om under tiden
Nu har jag allt färdigt till julafton då vi har som tradition att min familj kommer till oss och myser framför Kalle Anka med glögg,skinkmacka och julgodis såklart
Anka. Hacka grönkålen och hetta upp smör i samma stekpanna som ankan stektes i. Anka. Hetta upp en panna och stek ankan med skinnsidan nedåt i ca 1 min till den får en fin gyllenbrun stekyta. 3 dl vispgrädde
Serveras till Kalle Anka och hans vänner på Julafton tillsammans med en klick vispgrädde och hemmalagad jordgubbssylt ♥ Tradition så det förslår hos oss ♥ 150gram smör