Fyll pajskalet med lök, svamp, bacon och smulad ädelost. 100 g ädelost. 1 dl vispgrädde. Pajdeg. Lägg mjöl, timjan och smör i bitar i skålen till matberedaren med kniven monterad
4 700 g grytbitar av vilt (vildsvin, älg, hjort eller rådjur) 1/2 dl konc viltfond olja salt och peppar Marinad 1 gul lök 2 palsternackor 2 morötter 2 vitlöksklyftor 3 dl rödvin 1/2 dl rödvinsvinäger 2 msk krossade enbär 1 tsk torkad timjan Sås 300 g skogssvamp 50 g ädelost 3 dl vispgrädde 1 msk soja 1 msk svartvinbärsgelé majsstärkelse (Maizena) Lägg till i inköpslistan Trött på att irra runt i butiken
4 dl vispgrädde. 140 g gräddädelost. Strimla lövbiffen. Blanda soja, fond och pressad vitlök i en skål. Vänd ner köttstrimlorna och låt dem marinera medan gratängen förbereds
Vispa samman crème fraiche, grädde, ägg, riven ädelost, riven vitlök, salt, peppar och persilja. 2 dl crème fraiche 2 dl vispgrädde 4 ägg 140 g ädelost, t ex gräddädel 2 vitlöksklyftor salt och svartpeppar 3 msk finhackad persilja. 2 dl crème fraiche 2 dl vispgrädde 4 ägg 140 g ädelost, t ex gräddädel 2 vitlöksklyftor salt och svartpeppar
Bred på senap och lägg på lite smulad ädelost och en päronklyfta och rulla ihop. 2 dl vispgrädde. Lägg ut köttet på en skärbräda och krydda med salt och peppar
Mosa ädelosten och blanda den med grädden, creme fraichen och tomat puren. 12 dl vispgrädde. 1200 gr ädelost. 1500 gr köttfärs 500 gr broccoli Salt Svartpeppar Lite cayennepeppar 2 dl vispgrädde 2 dl creme fraiche 200 gr ädelost 2 msk tomatpure 1 påse riven ostSätt ugnen på 200 grader
3 dl vispgrädde. Och sen när det har reducerat ihop sig dunkar du i, tre deciliter vispgrädde, inte nån jäkla matlagningsgrädde utan riktig tjockisgrädde och låter det puttra ihop i ca 15 minuter. 3 dl vispgrädde