Vispgrädde ädelost recept

Trattkantarellsoppa med ädelost

Av henne fick jag det här receptet med ädelost i soppan. Till och med maken som inte äter ädelost gav den högt betyg
Kycklinggryta med ädelost

Kycklinggryta med ädelost

Smula i ädelosten och krydda med peppar. 3 dl vispgrädde. 140 g ädelost. Dela varje kycklingfilé i tre bitar på längden
Kycklinggryta med ädelost

Kycklinggryta med ädelost

Tillsätt baconet, vispgrädde, kycklingfond, soya och. Men jag väljer att skippa alla namnen och bara kalla den Kycklinggryta med ädelost
Kantarellpaj med ädelost och bacon

Kantarellpaj med ädelost och bacon

Fyll pajskalet med lök, svamp, bacon och smulad ädelost. 100 g ädelost. 1 dl vispgrädde. Pajdeg. Lägg mjöl, timjan och smör i bitar i skålen till matberedaren med kniven monterad
Marinerad viltgryta med svamp & ädelost

Marinerad viltgryta med svamp & ädelost

4 700 g grytbitar av vilt (vildsvin, älg, hjort eller rådjur) 1/2 dl konc viltfond olja salt och peppar Marinad 1 gul lök 2 palsternackor 2 morötter 2 vitlöksklyftor 3 dl rödvin 1/2 dl rödvinsvinäger 2 msk krossade enbär 1 tsk torkad timjan Sås 300 g skogssvamp 50 g ädelost 3 dl vispgrädde 1 msk soja 1 msk svartvinbärsgelé majsstärkelse (Maizena) Lägg till i inköpslistan Trött på att irra runt i butiken
Lövbiffsgratäng med ädelost

Lövbiffsgratäng med ädelost

4 dl vispgrädde. 140 g gräddädelost. Strimla lövbiffen. Blanda soja, fond och pressad vitlök i en skål. Vänd ner köttstrimlorna och låt dem marinera medan gratängen förbereds
Kycklinggratäng med ädelost.

Kycklinggratäng med ädelost.

Vispa samman
crème fraiche, grädde, ägg, riven ädelost, riven vitlök, salt, peppar
 och persilja. 2 dl crème fraiche 2 dl vispgrädde 4 ägg 140 g ädelost, t ex gräddädel 2 vitlöksklyftor salt och svartpeppar 3 msk finhackad persilja. 2 dl crème fraiche 2 dl vispgrädde 4 ägg 140 g ädelost, t ex gräddädel 2 vitlöksklyftor salt och svartpeppar
Fläskfilégratäng med ädelost.

Fläskfilégratäng med ädelost.

Mosa ädelost, blanda med crème fraiche och de hackade valnötterna. 3 dl vispgrädde. 140 g ädelost. Skala och skiva potatis och palsternacka
Potatisgratäng med ädelost

Potatisgratäng med ädelost

Häll i formen och strö över riven ädelost. 1 dl vispgrädde. 100 g ädelost. Skala och skiva potatis och lök
Ugnsbakad brysselkål med ädelost

Ugnsbakad brysselkål med ädelost

2 dl vispgrädde. 140 g ädelost. Ansa brysselkålen och skär den i halvor. Koka brysselkålen i saltat vatten, 5 minuter
Lövbiffsrulader med ädelost

Lövbiffsrulader med ädelost

Bred på senap och lägg på lite smulad ädelost och en päronklyfta och rulla ihop. 2 dl vispgrädde. Lägg ut köttet på en skärbräda och krydda med salt och peppar
Köttfärsgratäng med ädelost och broccoli

Köttfärsgratäng med ädelost och broccoli

Mosa ädelosten och blanda den med grädden, creme fraichen och tomat puren. 12 dl vispgrädde. 1200 gr ädelost. 1500 gr köttfärs 500 gr broccoli Salt Svartpeppar Lite cayennepeppar 2 dl vispgrädde 2 dl creme fraiche 200 gr ädelost 2 msk tomatpure 1 påse riven ostSätt ugnen på 200 grader
Minipaj med broccoli- och ädelost

Minipaj med broccoli- och ädelost

Vispa ihop gräslök, ägg, vispgrädde, smulad ädelost, peppar och salt. 3 dl vispgrädde. 200 g smulad ädelost
Rödvinssås med ädelost

Rödvinssås med ädelost

3 dl vispgrädde. Och sen när det har reducerat ihop sig dunkar du i, tre deciliter vispgrädde, inte nån jäkla matlagningsgrädde utan riktig tjockisgrädde och låter det puttra ihop i ca 15 minuter. 3 dl vispgrädde