vintersquash i bitar utan skal in i ugn med olivolja & flingsalt tills mjuk & fin färg, på med riven permesan ost & in i ugnen en kortis tillbroccoli, stekt med citron, ekologisk förståsröda linser, sköljda & ej överkokta
Pumpa och vintersquash är jättegott i mixade soppor. Det finns tre olika arter (och flera hundra olika sorter) som kan kallas pumpa och/eller vintersquash, men det spelar inte så stor roll vilken sort man använder
1 pkt passerade tomater 400g1 halv liten, medlestor lök1 tsk grönsaksbuljong1 mellanstor morot eller en bit pumpa/ vintersquash eller zucchini i samma storlek1 tsk torkade basilikablad1 nypa örtsalt1 skvätt tomatpurèGör så här
Använder du en punpa/ Vintersquash av sorten Kroshka så får du en ytterst gul och smakrik soppa. Att det inte är lika mycket smak i dessa om man jämför med en pumpa eller vintersquash
Min pumpahonung gjordes på den gröna vintersquashen Triamble. Då sötman kan variera hos olika sorters pumpa/vintersquash så var noga att prova dig fram med mängden citronsaft