Vitkål. Tranbär. Valnötter. 1 msk vinäger. 2 msk olja. 2 msk majonnäs. 1 tsk honung. Salt och peppar. Rosta valnötterna i stekpanna, dra åt sidan och låt svalna
Vitkål. Tranbär. Valnötter. 1 msk vinäger. 2 msk olja. 2 msk majonnäs. 1 tsk honung. Salt och peppar. Rosta valnötterna i stekpanna, dra åt sidan och låt svalna
 Den här en vintersallad som bara vinner på att få stå och gotta till sig i kylen. Vitkålen är en god vintervän bland grönsakerna, den står sig fortfarande fint här hemma och jag kan äta av den varje vardag utan att bli less
I veckan som gick hade jag fått otroligt nog fått en idé om en vintersallad. Ja, latmansvariant, ur perspektivet att man inte behöver strimla och skålla en massa vitkål, och smiska ihop majjo
10-15 portioner1 kg morötter1 kg vitkål1 purjolök1 paprika1 dl rapsolja (olivolja)1 dl äppelcidervinäger3/4 dl socker1 tsk salt1 msk salladskrydda (italiensk tex)Riv morötter och vitkål på rivjärn eller i matberedare, välj själv grovlek. 1 kg vitkål
Jag har dock ändrat lite så detta är min version av vintersallad. Vintersallad med variation4 portioner1 stor morot, grovriven1 klyfta vitkål, fint strimlad (med osthyvel om du orkar. 1 stor morot, grovriven1 rejäl klyfta vitkål, fint strimlad1 paprika, strimlad1 dl majseller1 dl kikärtor eller bönorDressing