I veckan som gick hade jag fått otroligt nog fått en idé om en vintersallad. Ja, latmansvariant, ur perspektivet att man inte behöver strimla och skålla en massa vitkål, och smiska ihop majjo
10-15 portioner1 kg morötter1 kg vitkål1 purjolök1 paprika1 dl rapsolja (olivolja)1 dl äppelcidervinäger3/4 dl socker1 tsk salt1 msk salladskrydda (italiensk tex)Riv morötter och vitkål på rivjärn eller i matberedare, välj själv grovlek. 1 kg morötter. 1 kg vitkål
Jag har dock ändrat lite så detta är min version av vintersallad. Vintersallad med variation4 portioner1 stor morot, grovriven1 klyfta vitkål, fint strimlad (med osthyvel om du orkar. 1 stor morot, grovriven1 rejäl klyfta vitkål, fint strimlad1 paprika, strimlad1 dl majseller1 dl kikärtor eller bönorDressing
Riv morötter och kål. 4 morötter. 400 g vitkål. 4 morötter. 400 g vitkål. Tid. 22 minuter, ganska mycket för en sallad men laga en stor sats, tåliga ingredienser så den håller nog i kylen en stund