Kycklingwok är något som jag gör rätt så ofta men mest på på vintern faktiskt. Nu på sommaren blir den faktiskt som godast när jag kan använda mycket av mina egenodlade grönsaker i woken
På vintern blir det mycket rotfrukter och kål. Jag har hyvlat den med osthyvel och ätit de späda banden som tillbehör till diverse rätter och nedblandad i wok och sallader, samt som ersättning till pasta med en krämig sås
Vi ska även hinna med lite fotojobb när vi ändå är där för sen kommer vi nog inte ha tid att besöka Umeå igen förrän nästa vår/sommar + att det inte är så roligt att köra på vintervägar här i fjällen så vi brukar hålla oss hemmavid hela vintern
se och till Restaurang priMaten har tagit mycket av min datortid i vinter. Därav den blomstrande bilden från min balkong, trots att det är mitt i vintern
Hon blev förvånad att jag hittat kålen så tidigt och hon berättade att grönkål egentligen brukar finnas att köpa först framåt vintern och helst så ska den ha hunnit få lite frost på sig
Nu i vinter är Röd Paprika, Cocktailtomater, Aubergine, Morötter, Lök och Vitkål mina favoriter. Det gör jag medan stekpannan blir varm, sen är det bara att lägga i en rejäl smörklick och steka på pytten, woken, bondomeletten eller vad det nu ska bli
Nu under vintern säljs färsk brysselkål i butikerna till ett bra pris så passa på att testa min paj. Oftast blir det kokt som tillbehör till en kraftigare middag eller i en wok