Det ska bli litet glöggmingel här i helgen för några av Annies vänner med föräldrar. Jag gör alltid fudge på årets skumtomtar, och i år är ju smaken vinteräpple (förra årets Polkafudge blev en succé), så då blev det vinteräpple fudge på spisen igår kväll
Nu är vi inne på de sista vinteräpplena. Decembersolen stod lågt på himlen och klarade nätt och jämnt att lätta upp skuggorna under äppelträdet som redan hade tappat alla sina löv
De är alla tre höst och vinteräpplen som går riktigt bra att lagra. Vi har tre olika äppelträd i trädgården, ett Aroma, ett Birgit Bonnier och ett Cox Orange
Grovriv 2 små röda vinteräpplen och blanda i. Detta är en superfavorit på glöggfesten. Uppskattas av både vuxna och barn och har en stor fördel som stavas Förberedelse
Hemma har vi väldigt goda, röda vinteräpplen, som skulle passa utmärkt till den här efterrätten. Gammaldags efterrätt Stekta äpplen är en riktig gammal dessertklassiker
Vi har kvar massor av vinteräpplen som jag la undan sent i höstas, de har räckt hela vintern men nu börjar en del av dom se lite ledsna ut, få passade det ju perfekt med en god äppelpaj
Så en dag på jobb fick jag en stor kasse med någon form av vinteräpplen. Vinteräpplena på fotot hade efter 1,5 timme på high fortfarande krisp kvar, precis som vi vill ha det
Sommartid gör jag gärna pajen med Transparent Blancheäpplen, som inte behöver förvällas, men med vinteräpplen är det klokt att förvälla äppelklyftorna några minuter
2 röda vinteräpplen. 2 röda vinteräpplen. Nästan som pepparkakor doftar ribsen. De blir härligt kladdiga och kompletteras perfekt av den fräscha vintersalladen
fina vinteräpplen, som enligt henne lämpade sig bäst till mos eller paj. Jag kan inte klandra er om ni för ett ögonblick skulle tro att detta är samma glass som sist
Sätt ugnen på 175°. Smörj och bröa en springform med hög kant och diameter 22 cm. Spänn gärna fast ett bakplåtspapper i botten så slipper du överdriva med ströbrödet