Vinkokta musslor recept

Vinkokta musslor alá Mimmi

Vinkokta musslor alá Mimmi

Nog för att den bästa säsongen för blåmusslorna är på våren, innan de leker. Hur äter du dina blåmusslor
Vinkokta musslor med grädde

Vinkokta musslor med grädde

Det vill säga vinkoktamusslor med en skvätt grädde. Släng bort trasiga musslor. Rör om i musslorna några gånger under tiden
Vinkokta musslor med tomater

Vinkokta musslor med tomater

Kontrollera första att musslorna är hela och sluter ihop skalsköldarna om man knackar på dem. Om inte - kasta musslorna
Vinkokta musslor med fänkål och timjan

Vinkokta musslor med fänkål och timjan

I med tomatpurén, vin, timjan och musslor. Ta bort de musslor som inte öppnat sig. Ca 2 port800 g blåmusslor med skal (frysta)1-2 msk färsk timjan1,5 dl vitt vin1 fänkålsstånd2 vitlöksklyftor1,5 msk tomatpuré1,5 dl grädde1 röd chilisalt och pepparFinhacka lök, vitlök och chili. 800 g blåmusslor med skal (frysta)
Vinkokta musslor

Vinkokta musslor

Stek allt i smör, tillsätt vinet och slutligen musslorna. Fantastiskt gott om det görs rätt. Mycket trevlig pill-/plockmat att äta till lunch eller förrätt
Vinkokta musslor på grillen

Vinkokta musslor på grillen

Skrapa musslorna under rinnande vatten och dra bort den lilla tofsen. Kasta bort de musslor som är öppna och inte stänger sig när du knackar på dem
Vinkokta musslor

Vinkokta musslor

Klassiskt goda Vinkoktamusslor. Börja med att ansa och borsta musslorna från. Knacka försiktigt musslor som är öppna mot köksbänken
Penne med vinkokta musslor

Penne med vinkokta musslor

Borsta och skölj musslorna rena under rinnande kallt vatten. Ta upp musslorna med en hålslev och kasta de musslor som inte öppnat sig