Ansa fänkålen och skär i mindre bitar. Ca 2 port800 g blåmusslor med skal (frysta)1-2 msk färsk timjan1,5 dl vitt vin1 fänkålsstånd2 vitlöksklyftor1,5 msk tomatpuré1,5 dl grädde1 röd chilisalt och pepparFinhacka lök, vitlök och chili. 1 fänkålsstånd
Några av mina favoritrecept är Spaghetti med vinkokt zucchini med smak av timjan, Friterade risbollar med saffran och sås på färska tomater, Äppelbruschetta med grönkål vitlök och chili, Ugnsbakad paprika med fänkål och getost, Bondbönor med ärtor och mozzarella
Men på lördag slår jag till och bjuder maken på vinkokta musslor för då har vi bröllopsdag. I dag blev det soppa, en blomkåls- och fänkålssoppa, gjord på samma Monkanvis som måndagspajen, dvs Cajsa Warg - man tager vad man haver
Klyfta fänkålen och lägg i ugnsfast form. Koka potatis, gör ett krämigt lätt potatismos, använd gärna buljongen från fänkålen för att smaksätta potatismoset