Bytte bara ut äppelglöggen mot vanlig vinglögg. I dag har vi haft besök av Hanna och Edvin. Vi konstaterade att det kan ha varit vår sista träff på detta sättet
Fläskfilé i glöggmarinad 2 port400 g fläskfilé1½ dl vinglögg½ dl kineskisk soja1 citron, rivet skal och saften1 msk riven färsk ingefära3 msk rapsoljasvartpeppar1 lagerbladRör samman alla ingredienserna till marinaden och häll i en plastpåse
Ja jag ska inte sätta någon vinglögg, utan en lite nyttigare alkoholfri, så att både jag och min dotter kan smaka den på söndag vid vår mysstund och adventsfika
Gryta med glögg 4 port600 g grytbitar av oxkött2 dl vinglögg½ dl soja1-2 dl vatten1½ msk kalvfond7 enbär2 lagerblad1 tsk rosmarin10-15 smålökar100 g färska champinjoner1½ dl grädde, visp- eller matlagningsgräddemaizenaredningBryn köttet runt om och lägg över det i en stekgryta
1 dl vinglögg. 3 dl bulgur 5 dl vatten 150 g katrinplommon, urkärnade 1 dl vinglögg 2 st äpplen 1 st citron, pressad saft 1 st röd lök 1 msk olivolja 150 g grönkål 1 bit ädelost (ca 140 g) Salt, efter smak Peppar, efter smak