Vingele recept

Gelégott i glas

Gelégott i glas

Lägg 6 blad gelatin i kallt vatten. Pressa saften av 5 apelsiner och 1 citron. Sila den och späd den med vatten så att det blir 6 dl

Spontantur runt pölen

Efter Österstad. Här tuffade det ändå på bra. Jag skulle ner till cykelhandlaren för att få chims monterade i mina bromsar samt spana på cross - handtag
Jeanettes laxmousse

Jeanettes laxmousse

Mal eller mixa den kokta och 100 g av den rökta laxen mycket fint. Rör i den ovispade grädden. Smaka av med salt, peppar och citronsaft
Vingelé

Vingelé

VINGELÉ. 8 personer. 1 flaska rött eller vitt vin efter smak. 8 - 10 blad gelatin eller motsvarande. mängd pulver
Pannacotta med vanilj och vingelé

Pannacotta med vanilj och vingelé

Fördela hjortronen i glasen, ställ dem i frysen tills hjortronen är frysta. Panna cotta. Lägg gelatinbladen 5 min i kallt vatten

Skogsbär i vingelé

 Blötlägg gelatinbladen i kallt vatten.  Koka upp vatten och strösocker. Dra kastrullen av värmen och smält ner gelatinbladen

Gelé om forell

Rensa och skölj fisken. Koka fiskbuljong, vin, dill och kryddor i ca 10 minuter. Lägg ner fisken och låt sjuda under lock ca 10-12 minuter

Räkpaj med löjrom och chabilsgelé

10 - 12 portioner på en buffé. Pajform med löstagbar botten, Ø 20 cm. 1. Bryn smöret i en kastrull. Mixa kavringen i en matberedare med knivinsatsen

Äleby Gård 11 aug 2017, Matlagning med gäster

Meny. Rökt vildandsbröst med dill och bakad tomat. -. Djungelgurka med yoghurt- & myntadipp. Tartar på älgytterår med auberginmarmelad, friterad rotselleri, persiljeemulsion och syltad rödlök

Vingelé, en elegant festdessert

När jag var barn brukade mamma göra vingelé till finare middagar. En dessert som hon t o m bjöd nykterister på - för på den här tiden (70-tal) pratade man inte om sådant som nyktra alkoholister, å andra sidan är jag övertygad om att just dessa gäster inte hade alkoholproblem utan valt bort alkoholen av andra skäl

Vingele

Lägg gelatinplattorna i blöt i kallt vatten. Blanda socker och vatten och värm upp tills sockret smälter

Läskande vingelé

Lägg gelatinbladen i kallt vatten 10 minuter. Hetta upp vin, sherry och fruktspad. Krama ur så mycket vatten som möjligt ur gelatinet och låt det smälta i vätskan

Rabarber- och vingelé

2-3 portioner - ger 3 dl Nu har äntligen rabarbern kommit upp och då är det dags att prova läckra rabarberrecept

Skinkmousse med vingelé

Skär skinkan i tärningar och mal den eller kör den i matberedare. Blanda den med leverpastej och späd med grädde

Rabarber- och vingelé

Rabarber- & vingelé – saften av härligt späda rabarber kombinerat med toskanskt vin santo. Nu har äntligen rabarbern kommit upp och då är det dags att prova läckra rabarberrecept

Jordgubbar i vingelé med mandelbollar

Lägg gelatinbladet i kallt vatten 5 minuter. Häll ½ dl av vinet och sockret i en liten kastrull. Ta upp gelatinbladen och lägg i dem