Vindolmar recept

Vindolmar

Vindolmar

tillagning. 1 koka upp vatten i en stor kastrull o ingredienser. 1 koka upp vatten i en stor kastrull o
Dolma (vinbladsdolmar - Yaprak dolmas)

Dolma (vinbladsdolmar - Yaprak dolmas)

Små vindolmar som är fyllda med ris och kött. När vi var i Grekland första gången för många år sedan åt jag vinbladsdolmar
Vinbladsdolmar

Vinbladsdolmar

Tvätta. vindbladen. Koka bladen ca 2-3 minuter tills färgen ändras till att bli lite. gulaktiga. Hacka lök, vitlök och alla färska kryddor fint
Vinbladsdolmar

Vinbladsdolmar

I skogsträdgården är det för vindruvornas skull, men i tillsammansodlingen är det för vindolmarnas skull

Dolmades- Vindolmar

Lägg vindolmarna på ett fat täckt av vinblad och servera dem heta eller rumstempererade. En rätt jag har ätit sedan liten då vi hade grannar från Syrien och Turkiet

Sunkan home

Jag hade vindolmar, sallad, majs, falafel, feta och gurka. Dagens lunch idag. Här i Danmark har dom många salladsbufféer så innan vi åkte till flygplatsen så åt vi det
En riktigt härlig lördag

En riktigt härlig lördag

Eller vindolmarna. Håll i er för nu kommer det en bildkavalkad efter en riktigt härlig lördag. Var så svårt att begränsa/dela upp detta inlägget så jag jag kör "all in"
Griskisk afton på altanen

Griskisk afton på altanen

Vindolmar. Lägg vindolmarna på ett fat täckt av vinblad och servera dem heta ellerrumstempererade. 2 citron silad saft från1,5 dl långkornigt ris sköljt2 stora gula lökar finhackade5 salladslökar tunt skivad4 msk färsk dill finskuren2 msk färsk mynta finhackad2 msk färsk slätbladig persilja finhackad5 msk olivolja kallpressadhavssalt och nymald svartpepparVindolmar – gör så här